PIT/UZ
-
krzysztofj3
PIT/UZ
Kiedy będzie możliwość automatycznego wypełniania dokumentu PIT/UZ łącznie z PIT-37? W zeszłym roku taka możliwość była - w tym na razie nie ma nawet takiego załącznika do wyboru.
Re: PIT/UZ
Nie ma już takiego załącznika. Zastąpiony został odpowiednimi pozycjami w PIT-36 i PIT-37.
Dane dotychczas uzupełniane na załączniku PIT-UZ wpisujemy teraz w sekcji H – PIT-37
-
krzysztofj3
Dziękuję za informację - niedoczytałem przepisów i chciałem zrobić tak jak w zeszłym roku....
witam
próbuję rozliczyć sie na PIT-37 mam mniej podatku niż ulgi ma dziecko , wypełniam, z automatu część H i nie mogę eksportować do PDF bo zgłasza błąd i w polu błędów i informacji wyświetla:
art. 27f ust. 8-10 ustawy. Upewnij się czy wykazując wszystkie dane w części E PIT/O bo utracę prawo do zasiłku rodzinnego , nie mogę przez to przejść
próbuję rozliczyć sie na PIT-37 mam mniej podatku niż ulgi ma dziecko , wypełniam, z automatu część H i nie mogę eksportować do PDF bo zgłasza błąd i w polu błędów i informacji wyświetla:
art. 27f ust. 8-10 ustawy. Upewnij się czy wykazując wszystkie dane w części E PIT/O bo utracę prawo do zasiłku rodzinnego , nie mogę przez to przejść
To jest tylko informacja dla Ciebie. Jeśli wyświetla Ci się tylko poz. 135 kliknij "nie".