PIT-36 czy ktoś wysyłał?
PIT-36 czy ktoś wysyłał?
Czy ktoś z Was wysyłam PIT-36 i sprawdzał w US, czy wszystko jest ok?
Re: PIT-36 czy ktoś wysyłał?
Sprawdziłem przez bramkę testową i jest w sumie OK. Pytam bo ten PIT, który robię to korekta PIT-a 36 złożonego w US 13.01.2016 za pomocą programu z gazety. Niestety W US po złożeniu tego PITA mają niektóre kwoty w innych pozycjach niż ja w swoim PIT gazetowym. Dlatego chciałem wiedzieć czy tutaj w miarę bezpiecznie można to puścić.
z tego co M.K. pisał "powinna" o ile się nie mylę być już dostępna bramka do wysyłki ale ciągle pojawia się żółte okienko że jeszcze nie... a skoro ono jest znaczy że nie działa wysyłka
Wysyłka działa ale same obliczenia w PIT-36 nie są jeszcze do końca sprawdzone.
Przed wysyłką można zobaczyć podgląd w postaci tekstowej lub graficznej jakie dane będą wysyłane i czy są na swoich miejscach.
Przed wysyłką można zobaczyć podgląd w postaci tekstowej lub graficznej jakie dane będą wysyłane i czy są na swoich miejscach.
A tak nawiasem. Jak to dobrze, że nie uczestniczę w tych wyścigach gazetowych...
Zgadza się. Teraz trzeba się ludziom tłumaczyć dlaczego na wydruku mają w pozycji 190 a w US jest 191...Pana program na pewno jest najlepszy. Oby się niedługo udało te 36-tki zrobić....
Zauważyłem przy próbie wysyłki PIT-36, że w załączniku PIT-O (podgląd w postaci graficznej) nie pokazują się w ogóle pozycje poczynając od darowizn do końca. Reszta a więc sam PIT-36 + 2 załączniki PIT-B były OK.
Zauważyłem przy próbie wysyłki PIT-36, że w załączniku PIT-O (podgląd w postaci graficznej) nie pokazują się w ogóle pozycje poczynając od darowizn do końca. Reszta a więc sam PIT-36 + 2 załączniki PIT-B były OK.
A były wprowadzone darowizny? Jeśli nie to prawidłowo że się nie wyświetlają.
Ale poniżej są dane dzieci jeszcze. Tak ale nie widać też danych dzieci, które są na 3 stronie. W ogóle jakby nie było 3 strony.
A to błąd. To znaczy że nie zostały wysłane!
Jeszcze proponuję sam XML sprawdzić czy są w nim dane dzieci.
Jeszcze proponuję sam XML sprawdzić czy są w nim dane dzieci.
PIT-36 do załącznika PIT/ZG nie przenoszą się dane podatnika poz.1-5. wersja programu: 1.7.1.56