Przy probie wyslania PIT-28 wraz z PIT-28/A i ZAP-3 wyskakuje mi blad zasobu ZAP3_3_DIGX.
Prosze o sprawdzenie.
Problem z ZAP-3
Re: Problem z ZAP-3
A czy masz podpis kwalifikowany, bo w innym przypadku nie można złożyć ZAP-3 elektronicznie.
Nie mam, ale ZAP-3 skladam jako zalacznik do PIT-28. Wyskakuje blad, jakby brakowalo jakiejs biblioteki, program sciagniety wczoraj z pity.pl
Mam ePUAP jesli to w czyms pomoze.
Mam ePUAP jesli to w czyms pomoze.
Może tak - przy wysyłce do US zaznacz tylko PIT-28 /nie wszystko, a sam PIT-28/, miałem coś takiego i pomogło.
ZAP-3 warto wysłać trochę wcześniej papierowo, żeby US miał czas zaktualizować dane.
ZAP-3 warto wysłać trochę wcześniej papierowo, żeby US miał czas zaktualizować dane.
wla.gle napisał(a) :
> Może tak - przy wysyłce do US zaznacz tylko PIT-28 /nie wszystko, a sam
> PIT-28/, miałem coś takiego i pomogło.
> ZAP-3 warto wysłać trochę wcześniej papierowo, żeby US miał czas
> zaktualizować dane.
We wczesniejszych wersjach nigdy nie mialem problemu z ZAP-3. Mysle, ze program ma blad lub brakuje jakiejs biblioteki.
Wysylania listem wolalbym unikac, bo mieszkam zagranica.
> Może tak - przy wysyłce do US zaznacz tylko PIT-28 /nie wszystko, a sam
> PIT-28/, miałem coś takiego i pomogło.
> ZAP-3 warto wysłać trochę wcześniej papierowo, żeby US miał czas
> zaktualizować dane.
We wczesniejszych wersjach nigdy nie mialem problemu z ZAP-3. Mysle, ze program ma blad lub brakuje jakiejs biblioteki.
Wysylania listem wolalbym unikac, bo mieszkam zagranica.
ZAP-3 nie możesz złożyć w wersji elektronicznej, w formie "bez podpisu". tzn tak jak podpisujesz kwotami deklaracje.
ZAP-3 wymaga złożenia podpisu odręcznie lub elektronicznie, PODPISEM KWALIFIKOWANYM.
jeśli takowego podpisu nie posiadasz, wysłanie ZAP-3 jest bezskuteczne.
zawsze tak było i jest nadal.
ZAP-3 wymaga złożenia podpisu odręcznie lub elektronicznie, PODPISEM KWALIFIKOWANYM.
jeśli takowego podpisu nie posiadasz, wysłanie ZAP-3 jest bezskuteczne.
zawsze tak było i jest nadal.