Brak "własnego" UPO i sprawdzenia przychodu poprzedniego PIT
Brak "własnego" UPO i sprawdzenia przychodu poprzedniego PIT
Witam,
Zauważyłem, że nowa wersja programu dość mocno różni się od poprzednich. Zauważyłem także że zrezygnowano z dwóch opcji które były dla mnie bardzo przydatne - możliwość wydruku "własnego" UPO które generowało się znacznie szybciej oraz możliwości sprawdzenia przychodu w PIT z poprzedniego roku przy wysyłce za pomocą danych autoryzacyjnych. Jeśli to możliwe to bardzo proszę o przywrócenie tych opcji.
Generowanie własnego UPO to super sprawa jeszcze z innego względu. Generowane przez e-deklaracje UPO nie daje się wydrukować w wirtualnej drukarce PDFCreatora natomiast tych problemów nie ma z UPO generowanym przez program PITY. Dzięki temu można utworzyć jeden plik PDF z PIT-em i UPO co znacznie ułatwia archiwizację takich plików (PDF Creator umożliwia scalenie wysyłanych do niego plików). Warte rozważenia byłoby umieszczenie opcji wydruku UPO w menu Drukuj jako osobna zakładka obok PIT i załączników.
Zauważyłem, że nowa wersja programu dość mocno różni się od poprzednich. Zauważyłem także że zrezygnowano z dwóch opcji które były dla mnie bardzo przydatne - możliwość wydruku "własnego" UPO które generowało się znacznie szybciej oraz możliwości sprawdzenia przychodu w PIT z poprzedniego roku przy wysyłce za pomocą danych autoryzacyjnych. Jeśli to możliwe to bardzo proszę o przywrócenie tych opcji.
Generowanie własnego UPO to super sprawa jeszcze z innego względu. Generowane przez e-deklaracje UPO nie daje się wydrukować w wirtualnej drukarce PDFCreatora natomiast tych problemów nie ma z UPO generowanym przez program PITY. Dzięki temu można utworzyć jeden plik PDF z PIT-em i UPO co znacznie ułatwia archiwizację takich plików (PDF Creator umożliwia scalenie wysyłanych do niego plików). Warte rozważenia byłoby umieszczenie opcji wydruku UPO w menu Drukuj jako osobna zakładka obok PIT i załączników.
Re: Brak "własnego" UPO i sprawdzenia przychodu poprzedniego PIT
Wymienione opcje mam w planach przywrócić. Najpierw muszę jednak zakończyć program od strony merytorycznej, czyli testów obliczeń i niezawodności.
Sporo ludzi pyta o te opcje. Nie zdawałem sobie sprawy, że są takie potrzebne.
Pozdrawiam
M.K.
Sporo ludzi pyta o te opcje. Nie zdawałem sobie sprawy, że są takie potrzebne.
Pozdrawiam
M.K.
Wydruk "własnego" UPO nie zawiera danych o wysyłce, jest tylko rysunek formularza UPO :(
A jaka deklaracja?
PS.
Trudność polega na tym, że nie dysponuję w tym roku wysłanymi zeznaniami, a bramka testowanie nie oddaje UPO.
PS.
Trudność polega na tym, że nie dysponuję w tym roku wysłanymi zeznaniami, a bramka testowanie nie oddaje UPO.
M.K. napisał(a) :
> A jaka deklaracja?
PIT-28
> A jaka deklaracja?
PIT-28
Wysłaliśmy zeznanie jednego pracownika i ... jest dobrze. Wydruk UPO jest pełny.
Czy w oknie wydruku są zaznaczone wszystkie warstwy?
Czy w oknie wydruku są zaznaczone wszystkie warstwy?
Ares napisał(a) :
> Wydruk "własnego" UPO nie zawiera danych o wysyłce, jest tylko
> rysunek formularza UPO :(
Otwórz zapisaną deklarację -> Plik -> Wyślij -> Zeznania do urzędu -> w otwartym oknie - Ponownie sprawdź status, po tym zabiegu możesz wydrukować własny UPO z wszystkimi danymi.
> Wydruk "własnego" UPO nie zawiera danych o wysyłce, jest tylko
> rysunek formularza UPO :(
Otwórz zapisaną deklarację -> Plik -> Wyślij -> Zeznania do urzędu -> w otwartym oknie - Ponownie sprawdź status, po tym zabiegu możesz wydrukować własny UPO z wszystkimi danymi.
Przyznam szczerze, że też brakuje mi w programie "własnego UPO". Rzeczywiście jest tylko link do pobrania ze strony Min.Fin. A co w przypadku gdy np. serwery nie pracują, albo nie mamy dostępu do internetu a musimy podejrzeć UPO ? Przydałaby się taka opcja.
Pozdrawiam. Tomilee
bary77 napisał(a) :
> Witam,
> Zauważyłem, że nowa wersja programu dość mocno różni się od poprzednich.
> Zauważyłem także że zrezygnowano z dwóch opcji które były dla mnie bardzo
> przydatne - możliwość wydruku "własnego" UPO które generowało się
> znacznie szybciej oraz możliwości sprawdzenia przychodu w PIT z
Pozdrawiam. Tomilee
bary77 napisał(a) :
> Witam,
> Zauważyłem, że nowa wersja programu dość mocno różni się od poprzednich.
> Zauważyłem także że zrezygnowano z dwóch opcji które były dla mnie bardzo
> przydatne - możliwość wydruku "własnego" UPO które generowało się
> znacznie szybciej oraz możliwości sprawdzenia przychodu w PIT z
TomiLee26 napisał(a) :
> Przyznam szczerze, że też brakuje mi w programie "własnego UPO".
Przecież można pobrać własne UPO, piszesz, a nie czytasz co inni piszą.
> Przyznam szczerze, że też brakuje mi w programie "własnego UPO".
Przecież można pobrać własne UPO, piszesz, a nie czytasz co inni piszą.
"ponownie sprawdź status" - nawet jeśli wcześniej odebrany status jest 200?
M.K.
M.K.