Był błąd w PIT/B, trzeba było zrobić korektę. Nie wiedząc jak zrobić korektę na podstawie wcześniej wysłanego PIT skopiowałem pierwotny plik pod inną nazwę i przerobiłem go na korektę, usuwając Nr. dokumentu. Po wysłaniu PIT otrzymał nowy nr. W oknie "Wysyłanie zeznania do systemu" widać tekst "Wyjaśnienie przyczyny korekty" oraz dwa potwierdzenia w "Informacja o wysłanych danych", jednak wydruk korekty PIT tej informacji nie obejmuje, i nie znajduję możliwości jej wydrukowania.
Jak do wydruku dołączyć informację o wyjaśnieniu przyczyny korekty?
Wydruk przyczyny korekty deklaracji
Re: Wydruk przyczyny korekty deklaracji
Ja robię to tak;
-klikam powtórnie na "zeznanie do urzędu" pokazuje się pole ORD-ZU /przyczyna korekty/ i sobie zaznaczam tekst LPM, klikam PPM na zaznaczony tekst i kopiuj /albo ctrl+c/,
a następnie wklejam go do dokumentu np. Worda.
Można inaczej.
W programie p. Marcina pt. DRUKI IPS MINI jest gotowe ORD-ZU, wypełnić danymi, wkleić tekst przyczyny korekty i gotowe.
-klikam powtórnie na "zeznanie do urzędu" pokazuje się pole ORD-ZU /przyczyna korekty/ i sobie zaznaczam tekst LPM, klikam PPM na zaznaczony tekst i kopiuj /albo ctrl+c/,
a następnie wklejam go do dokumentu np. Worda.
Można inaczej.
W programie p. Marcina pt. DRUKI IPS MINI jest gotowe ORD-ZU, wypełnić danymi, wkleić tekst przyczyny korekty i gotowe.