Status wysyłki 0 - PIT37

bagutka

Status wysyłki 0 - PIT37

Post autor: bagutka »

Podczas wysyłania PIT37 najpierw pojawiała się blokada połączenia, po kolejne próbie wysłania pojawił się komunikat ? stan, data wysyłki 08-03-2015, identyfikator (puste pole), status 0. Przy próbie sprawdzenie statusu prosi o numer identyfikatora, którego nie ma. Próbowałam wysłać pita z e-deklaracje i pojawiła się informacja, nowa że deklaracja została odrzucona status 411 (jest złożony dokument o takim numerze). To jest wysłany czy też nie? Jak mam to sprawdzić?

diligent

Re: Status wysyłki 0 - PIT37

Post autor: diligent »

Samo wysyłanie i stan wysyłania widać w okienku "Wysyłanie zeznania do systemu e-Deklaracje".
Cięzko przegapić jeśli sie udało. W dolnej połowie tego okna jest "Informacje o wysyłanych danych", gdzie jest kolumna "Stan". W tej kolumnie musi być napisane "WYSŁANE".... tak to jest przynajmniej u mnie.

M.K.

Re: Status wysyłki 0 - PIT37

Post autor: M.K. »

Proszę o ponowne wysłanie deklaracji z programu PITy 2014. Jeśli nie zostały zmienione dane w samej deklaracji to zostanie zwrócony status 200 z opisem - wysłano duplikat. Pobrane UPO będzie jednak dotyczyło oryginalnego dokumentu.

PS. Jaka to wersja programu (pomoc - o programie) ? Jeśli 1.6.2.30 to proszę zaktualizować do najnowszej wersji. Jeśli starsza to nie trzeba aktualizować tylko od razu wysłać.

Zablokowany