Błąd pzy próbie odczytu UPO
Błąd pzy próbie odczytu UPO
Witam
Po wypełnieniu zeznania PIT37 wraz załącznikiem O wysłanie do US przebiegło prawidłowo.
Lecz podczas próby pobrania UPO pojawia się komunikat:
Błąd próby odczytu z pliku https//bramka.e-deklaracje.mf.gov,pl/usługi/dokumenty/
Czy w US mają problem,czy może mój komputer zwariował.
Czy ktoś miał podobny problem???
Pozdrawiam
Po wypełnieniu zeznania PIT37 wraz załącznikiem O wysłanie do US przebiegło prawidłowo.
Lecz podczas próby pobrania UPO pojawia się komunikat:
Błąd próby odczytu z pliku https//bramka.e-deklaracje.mf.gov,pl/usługi/dokumenty/
Czy w US mają problem,czy może mój komputer zwariował.
Czy ktoś miał podobny problem???
Pozdrawiam
Re: Błąd pzy próbie odczytu UPO
obstawiam brak acrobat readera na komputerze lub jego stara wersja. Spróbuj też z innymi przeglądarkami
Otwórz UPO poprzez program
Otwórz UPO poprzez program
Witam
Acrobat Reader aktualny z grudnia 2014
Pozdrawiam
Acrobat Reader aktualny z grudnia 2014
Pozdrawiam
Znalazłem wytłumaczenie błędu,co prawda z 2011r ale zawsze.
Tytuł: Re: problem z uzyskaniem UPO
PostNapisane: 9 lut 2011, o 13:41
Mam taki problem-po wpisaniu identyfikatora dla wysłanego dokumentu i kliknięciu "sprawdź status dokumentu" pojawia mi się komunikat-błąd próby odczytu z plikuhttps:/bramka.edeklaracje.mf.gov.pl/usługi/dokumenty.Co z tym fantem zrobić?Mam Adobe w wersji 9.4.
Na stronie min-fin ogłoszenie:
Przerwa techniczna systemu e-Deklaracje!
Ministerstwo Finansów informuje, że w dniu 9.02.2011 od godziny 1:00 nastąpi przerwa techniczna systemu e-Deklaracje. Czas trwania przerwy przewidywany jest do do godziny 14:00.
O wznowieniu przyjmowania dokumentów przez system e-Deklaracje poinformujemy Państwa oddzielnym komunikatem.
Przepraszamy za utrudnienia.
Poczekamy ,może naprawią
Tytuł: Re: problem z uzyskaniem UPO
PostNapisane: 9 lut 2011, o 13:41
Mam taki problem-po wpisaniu identyfikatora dla wysłanego dokumentu i kliknięciu "sprawdź status dokumentu" pojawia mi się komunikat-błąd próby odczytu z plikuhttps:/bramka.edeklaracje.mf.gov.pl/usługi/dokumenty.Co z tym fantem zrobić?Mam Adobe w wersji 9.4.
Na stronie min-fin ogłoszenie:
Przerwa techniczna systemu e-Deklaracje!
Ministerstwo Finansów informuje, że w dniu 9.02.2011 od godziny 1:00 nastąpi przerwa techniczna systemu e-Deklaracje. Czas trwania przerwy przewidywany jest do do godziny 14:00.
O wznowieniu przyjmowania dokumentów przez system e-Deklaracje poinformujemy Państwa oddzielnym komunikatem.
Przepraszamy za utrudnienia.
Poczekamy ,może naprawią
Witam ponownie.
Dziś przy próbie pobrania UPO za 2014 nadal komunikat o błędzie.
Bez problemu a to pobrałem UPO za 2013 rok, więc w czym problem???
Może ktoś podpowie????
Pozdrawiam
Dziś przy próbie pobrania UPO za 2014 nadal komunikat o błędzie.
Bez problemu a to pobrałem UPO za 2013 rok, więc w czym problem???
Może ktoś podpowie????
Pozdrawiam
Witam
Znalazłem sposób na pobranie UPO:
-nie wiem dlaczego nie można go pobrać bezpośrednio ze strony e-deklaracji,ponieważ wyświetla się czysta strona" WERYFIKACJA STATUSU
WYSŁANEGO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO
W poniższe pole wpisz numer referencyjny dokumentu elektronicznego"
Status:xxxxxxxxxxxxxxxx tu po wpisaniu numeru referencyjnego i zaznaczeniu sprawdź status pojawia się komunikat o braku możliwości pobrania UPO.
Zapisałem ten "niby pobrany UPO na pulpit, i po ponownym otwarciu i naciśnięciu "przycisku sprawdź status"
wyświetla się komunikat:
Status 200 Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO.poniżej dwa przyciski Pobierz UPO i Czyść formularz.
Po naciśnięciu przycisku Pobierz UPO dokument jest pobierany.
Ciekaw jestem co jest przyczyną tego błędu,czy może program antywirusowy blokuje pobranie,a może brak jakieś wtyczki w PDF-ie.
Może ktoś obeznany z tym programem coś podpowie???
Pozdrawiam
Znalazłem sposób na pobranie UPO:
-nie wiem dlaczego nie można go pobrać bezpośrednio ze strony e-deklaracji,ponieważ wyświetla się czysta strona" WERYFIKACJA STATUSU
WYSŁANEGO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO
W poniższe pole wpisz numer referencyjny dokumentu elektronicznego"
Status:xxxxxxxxxxxxxxxx tu po wpisaniu numeru referencyjnego i zaznaczeniu sprawdź status pojawia się komunikat o braku możliwości pobrania UPO.
Zapisałem ten "niby pobrany UPO na pulpit, i po ponownym otwarciu i naciśnięciu "przycisku sprawdź status"
wyświetla się komunikat:
Status 200 Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO.poniżej dwa przyciski Pobierz UPO i Czyść formularz.
Po naciśnięciu przycisku Pobierz UPO dokument jest pobierany.
Ciekaw jestem co jest przyczyną tego błędu,czy może program antywirusowy blokuje pobranie,a może brak jakieś wtyczki w PDF-ie.
Może ktoś obeznany z tym programem coś podpowie???
Pozdrawiam
Nie zaobserwowałem u siebie Twojego problemu.
Ja mam Adobe Reader 9.5.5, czyli starszą wersję niż Twoja.
W 'Preferencje/Internet' są trzy opcje w ramce 'Opcje przeglądarki internetowej'.
O ile dobrze pamiętam, popróbować trzeba z tą opcją: 'Wyświetl PDF w przeglądarce'.
Oprócz tego, w IE, w 'Narzędzia/Zarządzaj dodatkami/Paski narzędzi i rozszerzenia - Pokaż: Wszystkie dodatki', znajduje się wtyczka/rozszerzenie "Adobe PDF Reader".
Tak to u mnie wygląda.
Pozdrawiam.
Ja mam Adobe Reader 9.5.5, czyli starszą wersję niż Twoja.
W 'Preferencje/Internet' są trzy opcje w ramce 'Opcje przeglądarki internetowej'.
O ile dobrze pamiętam, popróbować trzeba z tą opcją: 'Wyświetl PDF w przeglądarce'.
Oprócz tego, w IE, w 'Narzędzia/Zarządzaj dodatkami/Paski narzędzi i rozszerzenia - Pokaż: Wszystkie dodatki', znajduje się wtyczka/rozszerzenie "Adobe PDF Reader".
Tak to u mnie wygląda.
Pozdrawiam.
Witam i ja
Szukam odpowiedzi na to samo pytanie :)