pomocy przy wysyłce

Beata L

pomocy przy wysyłce

Post autor: Beata L »

proszę o pomoc, chciałam pierwszy raz wysłać pit drogą elektroniczną, i nie chcę tego zepsuć.

Ogólnie wypełniłam pit-37 sam podatnik bez załączników,

zapisałam i jak wybieram plik - wyślij - zeznanie do urzędu pojawia mi się okienko "wysyłanie zeznania do

systemu e-deklaracje" w pierwszym polu "wybierz deklarację" mam pozycję PIT-37 i nic więcej nie pisze (a mogłoby tak jak na samym początku jak otwieram już zapisane jest nazwisko).

Wirus
Kontakt:

Re: pomocy przy wysyłce

Post autor: Wirus »

Spokojnie, zanim program wyśle zeznanie masz możliwość wszystko posprawdzać . Wybierz z tego okna wysyłki PIT-37 i kliknij na dole wyślij. Następnie będziesz miała okno do wpisania kwoty przychodu z zeszłego roku jako autoryzacja. Po wpisaniu i kliknięciu dalej będziesz miała okno "Dane xml przed podpisaniem" Tam możesz dokładnie podejrzeć wszystko co zostanie wysłane do urzędu a więc wszystkie pola po kolei. Możesz sprawdzić czy zgadza się nip/pesel, nazwisko itp.

Beata L

Post autor: Beata L »

zaufałam i robiłam tak jak mi kazałeś Wirusie, i udało się wysłałam otrzymałam raport (status 200) z potwierdzeniem wysyłki. oby tylko w us odebrali. Dziękuję za pomoc.

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

jak masz status 200 to możesz wygenerować UPO (Urzędowe Poświadczenie Odbioru). To jest Twoja przepustka do wolności ;P

Jeżeli urząd będzie chciał Cie ukarać za niezłożenie zeznania to pokazujesz im UPO i mogą cię pocałować w ... palec u nogi ;)

Zablokowany