Proszę o pomoc!
-
Proszę o pomoc!
Witam serdecznie. Może mój problem nie jest najwyższych lotów, ale będę wdzięczny jeżeli ktoś mi udzieli odpowiedzi. Jestem zatrudniony w firmie (z niezbyt rozgarniętym pracodawcą) na PEŁEN ETAT od 01.08.2014. Napiszcie mi, jaki powinienem otrzymać PIT od swojego pracodawcy?
Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Re: Proszę o pomoc!
wyjątek jeżeli w styczniu wypełniłeś pracodawcy PIT-12 to wtedy pracodawca rozlicza Cię za Ciebie i wystawia Ci PIT-40
Pit 40 można wystawić jeśli ktoś pracuje u pracodawcy cały rok i spełnia jeszcze inne warunki. Więc w tym przypadku Pit 11.
potwierdzam
moje niedopatrzenie
Dziękuję Iwona za czujność ;P
moje niedopatrzenie
Dziękuję Iwona za czujność ;P
A z jakiego przepisu wynika, że musi pracować cały rok u danego pracodawcy aby płatnik miał możliwość rozliczenia w PIT-40 ?
Dzwoniłam do mojego US i uzyskałam informację od urzędnika, że aby rozliczyć na Pit 40 nie musowo pracować u pracodawcy cały rok. Do tej pory myślałam że jest to warunek. Człowiek uczy się cały czas. Dzięki za Wasze porady i uwagi bardzo przydatne w rozliczaniu i przepraszam za błąd szczególnie Wirusa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
w takim razie internet kłamie ;P
Też mnie to zaciekawiło jak Iwona to napisała ale na szybko wygooglowałem i znalazłem jakiś artykuł mówiących o warunku całorocznej pracy ;) więc nie zagłębiałem się w temat i przyznałem rację Iwonie ;)
Jak widać nie należy tak szybko się poddawać ;) tylko trzeba być bardziej dociekliwym ;)
Też mnie to zaciekawiło jak Iwona to napisała ale na szybko wygooglowałem i znalazłem jakiś artykuł mówiących o warunku całorocznej pracy ;) więc nie zagłębiałem się w temat i przyznałem rację Iwonie ;)
Jak widać nie należy tak szybko się poddawać ;) tylko trzeba być bardziej dociekliwym ;)
Nic tak człowieka nie uczy jak popełniane błędy.