PIT36 zalacznik PIT/B
PIT36 zalacznik PIT/B
Witam i dziękuję za dotychczasową, wieloletnią możliwość z korzystania z programu. W tm roku wystąpił problem: wczoraj wypełniłam PIT36 i zapisałam go także w PDFie. Dziś okazało się, że źle zostały wyliczone koszty uzyskania przychodu i chciałam poprawić ich wartość w formularzu na dobrą. Okazało się, że gdy wpisałam nową wartość w pozycję "53" PIT/B, program nie przeliczył jej w stosunku do przychodów z pozycji "52" i nie zmieniła się kwota z pozycji "54". Tylko pokazała się informacja : "[Poz.53] Zawartość pola jest niezgodna z obliczoną kwotą", a w rubryce "52" zamiast kwoty dochodu wyświetliło się "0,00". W chwili, gdy próbuję wpisać do rubryki "52" odpowiednią kwotę to znowu znika mi liczba z pozycji "53" - tu pojawia się 0,00 oraz wyświetla się informacja:"[Poz.52] Zawartość pola jest niezgodna z obliczoną kwotą!". Usunęłam więc całe to zeznanie podatkowe i utworzyłam nowe - niestety przy wypełnianiu PIT/B sytuacja się powtarza. Usunęłam z komputera cały program i wgrałam go ponownie i sytuacja jest nadal taka sama. System Windows7. Poproszę o pomoc.
Re: PIT36 zalacznik PIT/B
Z opisu wynika, że wpisała Pani kwotę w pole podsumowania na PIT/B, które jest wyliczane jako suma pozycji kosztów z części B i C.
Proszę o wpisanie prawidłowej kwoty kosztów bezpośrednio w pozycji dotyczącej działalności gospodarczej czy spółki.
Proszę o wpisanie prawidłowej kwoty kosztów bezpośrednio w pozycji dotyczącej działalności gospodarczej czy spółki.
W załączniku PIT/B - wypełniasz poz.10,11 lub jeśli spółka to 24 -29 /chyba, że więcej działalności to odpowiednio dalej/
Do rubryk o których piszesz program sam przenosi dane - dlatego masz takie komunikaty.
Ups. Pan Marcin już odpowiedział.
Do rubryk o których piszesz program sam przenosi dane - dlatego masz takie komunikaty.
Ups. Pan Marcin już odpowiedział.
upps pomyliłam rubryki, taki prosty błąd wynikający z nieuwagi, bardzo przepraszam za zawracanie głowy, proszę usunąć ten temat. Serdecznie pozdrawiam.
Pozdrowienia :-).