Problem z wysłaniem deklaracji PIT37 z Pit0
Problem z wysłaniem deklaracji PIT37 z Pit0
Witam,
Dzisiaj próbowałem wysłać zeznanie do urzędu i za każdym razem natknąłem się na ten sam błąd
"Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014) do systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.PIT37_20.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
Nie załączono załącznika/ów PIT/O."
W wyskakującym oknie komunikat: "Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem Pit-37(20)(za 2014). Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane."
No i się nie udało wysłać.
Czy to błąd w programie czy może ja źle coś robię?
System win8.1, dwa razy instalacja Pity2014, drugi raz po wystąpieniu błędu.
Pozdrawiam
Kuba
Dzisiaj próbowałem wysłać zeznanie do urzędu i za każdym razem natknąłem się na ten sam błąd
"Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014) do systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.PIT37_20.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
Nie załączono załącznika/ów PIT/O."
W wyskakującym oknie komunikat: "Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem Pit-37(20)(za 2014). Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane."
No i się nie udało wysłać.
Czy to błąd w programie czy może ja źle coś robię?
System win8.1, dwa razy instalacja Pity2014, drugi raz po wystąpieniu błędu.
Pozdrawiam
Kuba
Re: Problem z wysłaniem deklaracji PIT37 z Pit0
Kiedyś to miałem, raz był błąd w zapisie przychodu z poprzedniego zeznania, drugi raz nieprawidłowo wpisałem adres US. Trzeba korzystać z formą zapisu US w/g programu, a nie wpisywać samemu.
To jest PIT-37+w zestawie załączony jeden PIT/O?
Witam
Adres urzędu brany z programu.
Tak Pit37 z załącznikiem Pit0 w ilości 1 szt. jako zestaw
Pozdrawiam
Kuba
Adres urzędu brany z programu.
Tak Pit37 z załącznikiem Pit0 w ilości 1 szt. jako zestaw
Pozdrawiam
Kuba
U mnie dzieje się to samo. PIT 37 z PITD i PIT 36 z PITD.Taki sam komunikat jak wyżej. Błędy walidacji danych. Nazwa: zd,element. Deklaracja. Załączniki. Załącznik PITD. Pozycje szczegółowe. zd.P_17. Opis: Wydatki mieszkaniowe poniesione w roku podatkowym- rodzaj, Wartość; Nr wywołania: 0 Komunikat: Tekst nie może być pusty.
W PIT D mam tylko wydatki z poprzedniego roku.
W PIT D mam tylko wydatki z poprzedniego roku.
Jeśli na PIT/D wypełniono pola z zakresy 18-26 to wymagane jest wypełnienie pola 17 (zgodnie ze strukturą dokumentu).
Czy na pewno PIT/O został dołączony do tego form. PIT-37 (utworzono zestaw)? Komunikat ["Nie załączono załącznika/ów PIT/O."] wskazuje że nie dołączono załącznika "PIT/O", a np. wpisano wartość w pole "na ilość załączników PIT/O".
Wypełniłam tylko pole 28,29,31. Są to wydatki nie mające pokrycia w podatku za lata ubiegłe.
ulek napisał(a) :
> Czy na pewno PIT/O został dołączony do tego form. PIT-37 (utworzono
> zestaw)? Komunikat ["Nie załączono załącznika/ów PIT/O."]
> wskazuje że nie dołączono załącznika "PIT/O", a np. wpisano
> wartość w pole "na ilość załączników PIT/O".
Tak na pewno, utworzyłem formularz Pit0 do formularza pit37. Są jako zestaw.
Jeśli chodzi o kwoty - do tego momentu nawet nie dotarłem ponieważ błąd wystąpił na początku generacji do wysyłki.
Pozdrawiam
Kuba
> Czy na pewno PIT/O został dołączony do tego form. PIT-37 (utworzono
> zestaw)? Komunikat ["Nie załączono załącznika/ów PIT/O."]
> wskazuje że nie dołączono załącznika "PIT/O", a np. wpisano
> wartość w pole "na ilość załączników PIT/O".
Tak na pewno, utworzyłem formularz Pit0 do formularza pit37. Są jako zestaw.
Jeśli chodzi o kwoty - do tego momentu nawet nie dotarłem ponieważ błąd wystąpił na początku generacji do wysyłki.
Pozdrawiam
Kuba
Poszło. Usunęłam wszystkie zera z pól w PIT D. Dane importowałam z PITy 2013 i jakieś zera się chyba przeniosły.Problem rozwiązany. Dziękuję i pozdrawiam.