Po poprawnym przetworzeniu PIT-37 nie mogę wydrukować UPO ze strony e-deklaracje, ale mogę jako wydruk własny - wygenerowany dokument PDF ma wypełnione wszystkie pola części A i B, brak jednak daty i czasu wystawienia (ostatnie pole części B); dodatkowo (czego nie było w interaktywnym UPO generowanym ze strony e-deklaracje) jest część C zawierająca dane podatnika i zeznania, którego potwierdzenie dotyczy.
Pytanie: czy mogę przyjąć, że zeznanie zostało złożone OK a UPO wydrukowane programem IPS jest wystarczającym potwierdzeniem?
Gdzie szukać przyczyny błędu wydruku ze strony MF: system operacyjny (Win XP)? ustawienia przeglądarki (Firefox)? PITy2013 IPS (wersja ze stycznia 2014)?
wydruk własny a wydruk ze strony e-deklaracje
Re: wydruk własny a wydruk ze strony e-deklaracje
Ja wgrałbym najnowszy IPS z 31-03-2014 r. wersja 1.5.4.2 po wcześniejszym odinstalowaniu poprzedniej wersji - może pomoże.
Ja drukuję wydrukiem własnym za pomocą PDF Creatora - nigdy mnie nie zawiódł.
Ja drukuję wydrukiem własnym za pomocą PDF Creatora - nigdy mnie nie zawiódł.
wla.gle napisał(a) :
> Ja wgrałbym najnowszy IPS z 31-03-2014 r. wersja 1.5.4.2 po wcześniejszym
> odinstalowaniu poprzedniej wersji - może pomoże.
> Ja drukuję wydrukiem własnym za pomocą PDF Creatora - nigdy mnie nie
> zawiódł.
Mam tę najnowszą wersję IPS PITy.
Nadal jest błąd odczytu pliku z systemu e-deklaracje; choć status dokumentu = przetworzony normalnie, można wydrukować UPO.
Co pokazują właściwości Twojego dokumentu .pdf - czy autorem jest Ministerstwo Finansów? czy jest zabezpieczony?
Mój wydruk własny PDF Creatorem zawiera datę i godzinę identyczną z datą rejestracji w systemie MF, ale nie jest zabezpieczony tak jak UPO drukowane w ubiegłych latach ze strony e-deklaracje.
Wciąż mam wątpliwości, czy to moje UPO jest wystarczającym poświadczeniem odbioru PITu.
> Ja wgrałbym najnowszy IPS z 31-03-2014 r. wersja 1.5.4.2 po wcześniejszym
> odinstalowaniu poprzedniej wersji - może pomoże.
> Ja drukuję wydrukiem własnym za pomocą PDF Creatora - nigdy mnie nie
> zawiódł.
Mam tę najnowszą wersję IPS PITy.
Nadal jest błąd odczytu pliku z systemu e-deklaracje; choć status dokumentu = przetworzony normalnie, można wydrukować UPO.
Co pokazują właściwości Twojego dokumentu .pdf - czy autorem jest Ministerstwo Finansów? czy jest zabezpieczony?
Mój wydruk własny PDF Creatorem zawiera datę i godzinę identyczną z datą rejestracji w systemie MF, ale nie jest zabezpieczony tak jak UPO drukowane w ubiegłych latach ze strony e-deklaracje.
Wciąż mam wątpliwości, czy to moje UPO jest wystarczającym poświadczeniem odbioru PITu.
Dokument nie jest zabezpieczony, jednak mam wszystkie dane w każdej rubryce.
Drukowałem ze strony e-deklaracje i mam te same dane.
Mój system to -7 Home Premium, przeglądarka Google Chrome.
PS:Może zadaj pytanie w problemach technicznych!. :D.
Drukowałem ze strony e-deklaracje i mam te same dane.
Mój system to -7 Home Premium, przeglądarka Google Chrome.
PS:Może zadaj pytanie w problemach technicznych!. :D.