małzonkowei z intercyza.ona nie osiągnęła progu podatkowego wiec cała zaliczka do zwrotu.
MĄŻ:
PRZYCHÓD 19166,98
KUP 1335
ZALICZKA 898
SKŁADKI NA UBEZ SŁO 2617,70
SKŁADKI NA UB ZDO 1282,57
MAJA DO ODLIZCZENIA 2 DZIECI.NAJKORZYSTNIEJ MI WYCHODZI ODLICZYC DLA NIEGO 2 DZIECI,WÓWCZAS CAŁA ZALICZKA DO ZWROTU 898. JAK ROZLICZAM JEDNO DZIECKO TO SIE NIE OPŁACA.JAK JAK POWINNO BYC PRAWIDŁOWO I JAKI ZWROT ? PROSZE O PODPOWIEDZ
INTERCYZA CZYLI ROZLICZENIE OSOBNO
Re: INTERCYZA CZYLI ROZLICZENIE OSOBNO
zwrot na pewno nie będzie wyższy niż suma zaliczek więc zrób po prostu tak żeby były całe do zwrotu.
Wg danych które podałeś wystarczy odliczyć 1 dziecko aby wyzerować podatek. Co masz na myśli mówiąc że jak odliczasz 1 dziecko to się nie opłaca?
Wg danych które podałeś wystarczy odliczyć 1 dziecko aby wyzerować podatek. Co masz na myśli mówiąc że jak odliczasz 1 dziecko to się nie opłaca?
PRZY JEDNYM DZIECKU PROGRAM MI ODPOWIADA ZE :
POZ 41 PONIEWAZ KWOTA DOCHODÓW PRAWDOPODOBNIE PRZEKRACZA LIMIT(TO ODLICZENIE ULGI NA DZIECKO NIE PRZYSŁUGUJE .
ZAZNACZYŁAM W POZ 41 PODPUNKT NR 2 ZEBY PROGRAM MI SAM POLICZYL I TAKA DOSTAŁAM ODPOWIEDZ
POZ 41 PONIEWAZ KWOTA DOCHODÓW PRAWDOPODOBNIE PRZEKRACZA LIMIT(TO ODLICZENIE ULGI NA DZIECKO NIE PRZYSŁUGUJE .
ZAZNACZYŁAM W POZ 41 PODPUNKT NR 2 ZEBY PROGRAM MI SAM POLICZYL I TAKA DOSTAŁAM ODPOWIEDZ
wyłącz capsa bo nie musisz krzyczeć
a zaznaczyłaś w poz. 41 kwadrat na dole? To jest informacja dla programu, że nie przekroczyłaś limitu dochodów przy odliczeniu 1 dziecka. Zaznacz go i będzie ok.
a zaznaczyłaś w poz. 41 kwadrat na dole? To jest informacja dla programu, że nie przekroczyłaś limitu dochodów przy odliczeniu 1 dziecka. Zaznacz go i będzie ok.