POSŁAŁEŚ DUPLIKAT -PONAWIAM TEMAT
POSŁAŁEŚ DUPLIKAT -PONAWIAM TEMAT
Po przesłaniu elektronicznie zdążyłam wydrukować potwierdzenie z e-poczty i po wybraniu UPO z e-deklaracje zawiesił mi się komputer. Po uruchomieniu komputera i strony potwierdzenia z e-deklaracje wpisałam ręcznie nr identyfikatora dokumentu do potwierdzenia UFO i otrzymałam wydruk potwierdzenia. Po zamknięciu programu na rozliczeniu PIT 37 nie wpisał się nr identyfikatora, więc ponownie sprawdzam status, a ten mi pisze że nie ma "numeru statusu 200", więc ponownie zrobiłam wyślij. A ostatecznie mam w opisie w raportach "posłałeś duplikat, podane UPO dotyczy oryginału dokumentu". Czy do tego duplikatu trzeba teraz wysłać korektę, czy podwoją się przesłane kwoty? A może nic nie trzeba robić?
Re: POSŁAŁEŚ DUPLIKAT -PONAWIAM TEMAT
nic nie trzeba robić. System nie przyjmie 2 razy tego samego zeznania. Stąd informacja, że wysłałaś duplikat który nie został przyjęty a UPO dotyczy pierwszej wysyłki
Bardzo dziękuję!!!
-
Witam,
Mam podobny problem, również wysłałam duplikat, z tym, że nie wiem jak wydrukować oryginalny dokument z oryginalnym nr na PIT. W programie e deklaracje obok UPO mam duplikat. Problem polega na tym, że numery UPO i NR dokumentu na picie różnią się od siebie np. ZTM nie honoruje takich potwierdzeń. Bardzo proszę o pomoc.
Mam podobny problem, również wysłałam duplikat, z tym, że nie wiem jak wydrukować oryginalny dokument z oryginalnym nr na PIT. W programie e deklaracje obok UPO mam duplikat. Problem polega na tym, że numery UPO i NR dokumentu na picie różnią się od siebie np. ZTM nie honoruje takich potwierdzeń. Bardzo proszę o pomoc.
-
Nie wiem jak wygląda to w programie e-Deklaracje, polecam http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... esktop.pdf
Natomiast jeśli chodzi o program PITy 2013 IPS, to w oknie wysyłki, po przyjęciu formularza, jest przedstawiony identyczny numer referencyjny jak na edytowanym dokumencie.
Czy zeznanie było wysłane z programu PITy 2013 IPS?
Użytkownik nie może sprawdzić po nadanym numerze jakie dokładnie dane zostały wysłane.
Można jedynie pobrać dokument UPO, na którym jest informacja kiedy dokument został wysłany i jaki.
Numer wprowadzamy do http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... O_v4-0.pdf
Może zeznanie, na którym jest identyfikator dokumentu jest tym właściwym?
Natomiast jeśli chodzi o program PITy 2013 IPS, to w oknie wysyłki, po przyjęciu formularza, jest przedstawiony identyczny numer referencyjny jak na edytowanym dokumencie.
Czy zeznanie było wysłane z programu PITy 2013 IPS?
Użytkownik nie może sprawdzić po nadanym numerze jakie dokładnie dane zostały wysłane.
Można jedynie pobrać dokument UPO, na którym jest informacja kiedy dokument został wysłany i jaki.
Numer wprowadzamy do http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... O_v4-0.pdf
Może zeznanie, na którym jest identyfikator dokumentu jest tym właściwym?
-
Zadzwoniłam do konsultanta e-Deklaracji i niestety nie da się tego wyciągnąć z programu. Muszę iść do Urzędu skarbowego i poprosić o kopię zeznania.
P.S. W e-Deklaracjach przy wszystkich innych rozliczeniach numery w PITach i UPO są identyczne. Jedynie w moim jest rozbieżność przez problemy z wysłaniem...:( Nie mniej jednak dziękuję za odpowiedź.
P.S. W e-Deklaracjach przy wszystkich innych rozliczeniach numery w PITach i UPO są identyczne. Jedynie w moim jest rozbieżność przez problemy z wysłaniem...:( Nie mniej jednak dziękuję za odpowiedź.