Pit 8C
Pit 8C
Witam otrzymałem pit 8c pierwszy raz w zyciu w rubryce D mam zarobku 18tysiecy nigdy nie otrzymywalem takich pitów wiec moje pytanie brzmi nastepujaca jak sie rozliczyc w jakiej formie odprowadzic podatek i w jakiej kwocie :/ jestem totalnie zielony i nie wiem jak sie za to wziasc
Re: Pit 8C
Rozliczyć się powinieneś na PIT-36 w rubryce inne.
Zerknij do wątku http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=12170 , bo zależy od tego jakie źródło będzie na PIT-8C; nie wszystkie kwoty wykazywane na PIT-8C trafiają na PIT-36, niektóre na PIT-38.
Idzie to do pitu 36 wiec teraz jak to wyglada wypelniam ten pit tak i jak mam uiscic i w jakiej formie i ilosci podatek kwota na jaka pit 8c dostalem to 18tys 21zł 50gr
wpisujesz to w "inne źródła". Resztę program wyliczy sam. Prawdopodobnie będziesz miał niemałą niedopłatę podatku.
tak mogl by ktos zrobic symulacje i wtedy ta niedoplate musze do konca kwietnia uiscic tak? mogl by ktos wyliczyc ile i jak to wyglada czy jest mozliwosc wnioskowania z powodu braku pracy czy cos o rozlozenie splaty na raty czy cos?
jeżeli to Twój jedyny dochód to wychodzi Ci 2688zł niedopłaty.
Czas na zapłatę jest do końca kwietnia.
Oczywiście możesz wystąpić z pisemnym wnioskiem do naczelnika US o rozłożenie spłaty na raty. Może Ci się uda, próbuj.
Czas na zapłatę jest do końca kwietnia.
Oczywiście możesz wystąpić z pisemnym wnioskiem do naczelnika US o rozłożenie spłaty na raty. Może Ci się uda, próbuj.
a co to za przychód, jeśli można wiedzieć ?
tak duży i w dodatku płatnik nie miał obowiązku pobrania zaliczki na pdof
tak duży i w dodatku płatnik nie miał obowiązku pobrania zaliczki na pdof