Zwrot nadpłaty

Frank_24

Zwrot nadpłaty

Post autor: Frank_24 »

Jak wygląda zwrot nadpłaty w kasie US? Z US przychodzi pocztą list kiedy się stawić po odbiór pieniędzy?

Wirus
Kontakt:

Re: Zwrot nadpłaty

Post autor: Wirus »

US domyślnie zwraca nadpłatę na konto bankowe. a w przypadku nie podania nr konta urząd wysyła przekazem pocztowym. Jeżeli podatnik chciałby odebrać nadpłatę w kasie urzędu powinien wraz z zeznaniem złożyć stosowne pismo w którym deklaruje taki sposób zwrotu nadpłaty. Prawdopodobnie US poinformuje wtedy podatnika (telefonicznie, listowo, mailem) o terminie zgłoszenia się do kasy US.

Aha i jeżeli nadpłata nie jest wyższa niż 8,80zł (chyba) to US automatycznie przekaże ją na poczet następnego roku. Wtedy tylko na pisemny wniosek podatnika US zwróci mu taką niską nadpłatę.

upierzonywaz

Post autor: upierzonywaz »

No da się bardzo przyspieszyć nawet zwrot nadpłaty korzystajac własnie z możliwości jak najwcześniejszego złozenia rozliczenia oraz opcji przelewu na konto. Więcej tutaj http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informac ... bciej.html

Yankee

Post autor: Yankee »

W zeszłym roku, wpisywałam w pit 37,w poz 127 "ZWROT W KASIE US" tylko trzeba podac kontakt albo tel, albo e.mail.
Pozdrowionka

pitomania

Post autor: pitomania »

Ja pamiętam jak komuś (na jego zyczenie) napisałam - zwrot nadpłaty pocztą....czy jakoś tak.

Całej nadpłaty nie dostali, bo poczta zabrała aż 20 zł :O
Od tej chwli kasę dostają na konto :) Cała nadpłata jest przekazywana :)

Zablokowany