Zwrot nadpłaty
Zwrot nadpłaty
Jak wygląda zwrot nadpłaty w kasie US? Z US przychodzi pocztą list kiedy się stawić po odbiór pieniędzy?
Re: Zwrot nadpłaty
US domyślnie zwraca nadpłatę na konto bankowe. a w przypadku nie podania nr konta urząd wysyła przekazem pocztowym. Jeżeli podatnik chciałby odebrać nadpłatę w kasie urzędu powinien wraz z zeznaniem złożyć stosowne pismo w którym deklaruje taki sposób zwrotu nadpłaty. Prawdopodobnie US poinformuje wtedy podatnika (telefonicznie, listowo, mailem) o terminie zgłoszenia się do kasy US.
Aha i jeżeli nadpłata nie jest wyższa niż 8,80zł (chyba) to US automatycznie przekaże ją na poczet następnego roku. Wtedy tylko na pisemny wniosek podatnika US zwróci mu taką niską nadpłatę.
Aha i jeżeli nadpłata nie jest wyższa niż 8,80zł (chyba) to US automatycznie przekaże ją na poczet następnego roku. Wtedy tylko na pisemny wniosek podatnika US zwróci mu taką niską nadpłatę.
-
No da się bardzo przyspieszyć nawet zwrot nadpłaty korzystajac własnie z możliwości jak najwcześniejszego złozenia rozliczenia oraz opcji przelewu na konto. Więcej tutaj http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informac ... bciej.html
W zeszłym roku, wpisywałam w pit 37,w poz 127 "ZWROT W KASIE US" tylko trzeba podac kontakt albo tel, albo e.mail.
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Ja pamiętam jak komuś (na jego zyczenie) napisałam - zwrot nadpłaty pocztą....czy jakoś tak.
Całej nadpłaty nie dostali, bo poczta zabrała aż 20 zł :O
Od tej chwli kasę dostają na konto :) Cała nadpłata jest przekazywana :)
Całej nadpłaty nie dostali, bo poczta zabrała aż 20 zł :O
Od tej chwli kasę dostają na konto :) Cała nadpłata jest przekazywana :)