Błędy w odbiorze UPO

Renata Sz

Błędy w odbiorze UPO

Post autor: Renata Sz »

Z wielkim trudem wysłałam PIT elektronicznie ( kilkakrotnie błędy wysyłki), od paru godzin status- 301 w przetwarzaniu. ale przy ponownej próbie sprawdzenia statusu komunikat: wystąpił błąd w czasie odczytywania nr statusu, skopiowałam identyfikator i próbowałam sczytać UPO ze strony e-deklaracje, komunikat: błąd próby odczytu pliku.

Czy to normalne?, mam błędy w programie? dotychczas wysyłałam PIT-y i odbierałam UPO bez najmniejszych problemów.

Po wielu próbach status 200, ale przeglądarka (Mozilla Firefox) nie otworzy dokumenty ( czarna strona z błędem). Udało się przez Adobe Reader , ale może ktoś wie jak usuną ten błąd.

taxkiller

Re: Błędy w odbiorze UPO

Post autor: taxkiller »

Wydaje mi się że bramka w MF jest przeciążona i wkradła się jakaś losowość arbo twórcom tylko wiadoma priorytetyzacja przetwarzania.

Wysyłam kilka kompletów dziennie i dla jednego kompletu potwierdzenie jest nieomal od razu, a inny od kilku godzin jest "w trakcie przetwarzania".

I wszystko jedno czy sprawdzam status przez formularz UPO, czy przez program.
I formularz i program się zawieszają.

Ares

Post autor: Ares »

Są problemy z wysyłką zeznań i odbiorem potwierdzeń co potwierdza komunikat na stronach MF:

Utrudniony dostęp do systemu e-Deklaracje

Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje, że od dnia 25 lutego 2013 r. mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do usługi systemu e-Deklaracje.
Trwają intensywne prace mające na celu przywrócenie pełnej płynności działania usługi.
O zakończeniu tych prac zostaną Państwo powiadomieni w osobnym komunikacie.

Za utrudnienia przepraszamy.

Publikacja: 2013.02.25 13:10 Aktualizacja: 2013.02.26 14:35

A że potrwa to troche dłuzej świadczy nastepny komunikat:

Przedłużony termin składania deklaracji do systemu e-Deklaracje

Ministerstwo Finansów informuje, że w związku z bardzo dużym zainteresowaniem składaniem deklaracji w formie elektronicznej oraz związanymi z tym czasowymi problemami w płynności usługi systemu e-Deklaracje, wszystkie deklaracje składane w tej formie, których termin złożenia upływa 25 lutego lub w miesiącu lutym 2013 r., a zostaną przyjęte przez system e-Deklaracje do dnia 3 marca br., będą uznane za złożone w terminie.

Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.
Publikacja: 2013.02.25 21:21 Aktualizacja: 2013.02.25 21:23

djgruby

Post autor: djgruby »

Ares napisał(a) :
> Są problemy z wysyłką zeznań i odbiorem potwierdzeń co potwierdza komunikat
> na stronach MF:
>
> Utrudniony dostęp do systemu e-Deklaracje
>
(...)
>
> Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.
> Publikacja: 2013.02.25 21:21 Aktualizacja: 2013.02.25 21:23

Super, że można składać deklaracje do 3 marca te z terminem złożenia do 25 lutego, ale pity roczne to ja chcę teraz wysyłać i potwierdzenia odebrać ;)
W sumie żadna to "pociecha", ale chociaż info jakieś jest ;)

Zablokowany