ten sam identyfikator upo do pit i pit korekta
-
ten sam identyfikator upo do pit i pit korekta
Witam,
zmodyfikowałam poprzedni wysłany już pit, zamiast utworzyć korektę i po wysłaniu deklaracji otrzymałam upo, ale z tym samym identyfikatorem i skrótami. Czy ma to znaczenie? Czy moja korekta będzie uznana jako drugi raz wysłany pit, pomimo że nie miałam takiej uwagi o duplikacie?
Pomóżcie i doradźcie czy mam na nowo utworzyć korektę i wysłać, czy lepiej zostawić.
zmodyfikowałam poprzedni wysłany już pit, zamiast utworzyć korektę i po wysłaniu deklaracji otrzymałam upo, ale z tym samym identyfikatorem i skrótami. Czy ma to znaczenie? Czy moja korekta będzie uznana jako drugi raz wysłany pit, pomimo że nie miałam takiej uwagi o duplikacie?
Pomóżcie i doradźcie czy mam na nowo utworzyć korektę i wysłać, czy lepiej zostawić.
Re: ten sam identyfikator upo do pit i pit korekta
jak już raz wysłałeś zeznanie to kolejne powinny być tylko korekty aby US wiedział które jest właściwe. Jak wysłałeś a raczej jak udało Ci się wysłać zeznanie 2 razy z zaznaczonym w poz. 10 pierwszym kwadratem to jest duże ryzyko, że US wezwie Cię na kontrolę abyś wyjaśnił ta kwestie. A wizyty w US nie należą do przyjemności ;)
Sam nie wiem co teraz zrobić. Może wyślij korektę to US przynajmniej będzie wiedział, że to aktualne zeznanie.
Sam nie wiem co teraz zrobić. Może wyślij korektę to US przynajmniej będzie wiedział, że to aktualne zeznanie.
" A wizyty w US nie należą do przyjemności ;)"
Oj tam, oj tam
"Może wyślij korektę to US przynajmniej będzie wiedział, że to aktualne zeznanie."
też bym tak zrobiła
Oj tam, oj tam
"Może wyślij korektę to US przynajmniej będzie wiedział, że to aktualne zeznanie."
też bym tak zrobiła
-
Wysłałam jeszcze raz i zobaczymy co się będzie działo. Kontroli się nie boję, po już kiedyś zostałam raz wylosowana do sprawdzenia i było ok. A od tego czasu nie wiele się zmieniło, żeby się bać US. Przynajmniej w tej kwestii.
-
Tylko tak dla informacji. Korekta dotarła. A pani z US była na tyle milutka, że zadzwoniła do mnie i mnie o tym poinformowała - przy okazji mówiąc że została już zatwierdzona i raczej nie będę wzywana na sprawdzenie. Więc super. Życzę wszystkim tak miłych kontaktów z US. :) Dzięki
matko, to co to za urząd, że informują podatników o takich rzeczach? ;)
Albo maja bardzo mało podatników, albo za dużo darmowych minut ;)
Albo maja bardzo mało podatników, albo za dużo darmowych minut ;)
-
Nie jest tak mała ta moja mieścina z US (tak mi się wydaje). Telefon był wynikiem odpowiedzi na maila. Co najlepsze - nie mieli nr-u do mnie tylko do pracy męża, więc zadzwonili tam, w pracy panika i zadzwonili do mojego męża (bo był w domu) a mąż do mnie i ja do nich. Pozdrawiam