MAM PROBLEM Z WYSŁANIEM ROZLICZENIA PIT-37 POJAWIA MI SIE BLĄD 414, UŻYWAM POLSKICH ZNAKÓW, NIE MAM POJECIA JAK MAM TO SPRAWDZIC.....?????
PROSZĘ O POMOC
CZY PRZY PROGRAMIE BEZ ZAKUPU LICENCJI JEST JAKIS LIMIT WYSYŁANYCH PRZEZ INTERNET ROZLICZEŃ PODATKOWYCH
PROBLEM Z WYSYŁKĄ PIT-37 PRZEZ INTERNET
-
Re: PROBLEM Z WYSYŁKĄ PIT-37 PRZEZ INTERNET
Nie ma żadnego limitu
Błąd 414 to błąd (inne, niż w ich systemie) w danych identyfikacyjnych,czyli w :
- imieniu
- nazwisku
- dacie urodzenia
- PESELu
- kwocie przychodu za 2011 rok
Jeżeli ktoś ma np nazwisko dwuczłonowe to system chyba odróżnia "Nowak-Kowalska" od "Nowak - Kowalska" czy "Nowak Kowalska"
Jeśli rok temu PIT był złożony papierowy, to mogło być też tak,że osoba wprowadzająca go do systemu gdzieś się pomyliła.
Jeżeli rok temu był składane dwa PITy np 37 i 38 można spróbować wpisać przychód z tego drugiego.
Błąd 414 to błąd (inne, niż w ich systemie) w danych identyfikacyjnych,czyli w :
- imieniu
- nazwisku
- dacie urodzenia
- PESELu
- kwocie przychodu za 2011 rok
Jeżeli ktoś ma np nazwisko dwuczłonowe to system chyba odróżnia "Nowak-Kowalska" od "Nowak - Kowalska" czy "Nowak Kowalska"
Jeśli rok temu PIT był złożony papierowy, to mogło być też tak,że osoba wprowadzająca go do systemu gdzieś się pomyliła.
Jeżeli rok temu był składane dwa PITy np 37 i 38 można spróbować wpisać przychód z tego drugiego.