Pomocy wydruk upo
Pomocy wydruk upo
nie mogę wydrukować potwierdzenia upo. wysłałam zeznanie i wyłączyli prąd i nie zapisałam potwierdzenia. gdzie mam znaleźć to potwierdzenie. nie znam żadnych kodów
Re: Pomocy wydruk upo
Dzień dobry!.
Program pit przed wysłaniem elektronicznym żąda zapisanie zeznania podatkowego.
Jeżeli nie zmieniałaś folderu zapisywania to powinien być w - Moje dokumenty/dokumenty AFi.
Otwórz ponownie to zeznanie i uruchom zakładkę wysyłania do urzędu, tam sprawdź status i jeżeli
w lewej kolumnie masz napis "wysłane" to tylko wydrukuj UPO,
można go też zapisać na dysku jako plik PDF.
Natomiast jeśli masz np. -? - to musisz ponowić procedurę wysyłania i uzyskania statusu 200.
Jeśli by system edeklaracje stwierdził, że takie zeznanie już zostało złożone to musisz zrobić korektę wraz
z wyjaśnieniem przyczyny składania korekty, jest tam takie pole.
Nie powinno być innych problemów.
AHOJ!.
Program pit przed wysłaniem elektronicznym żąda zapisanie zeznania podatkowego.
Jeżeli nie zmieniałaś folderu zapisywania to powinien być w - Moje dokumenty/dokumenty AFi.
Otwórz ponownie to zeznanie i uruchom zakładkę wysyłania do urzędu, tam sprawdź status i jeżeli
w lewej kolumnie masz napis "wysłane" to tylko wydrukuj UPO,
można go też zapisać na dysku jako plik PDF.
Natomiast jeśli masz np. -? - to musisz ponowić procedurę wysyłania i uzyskania statusu 200.
Jeśli by system edeklaracje stwierdził, że takie zeznanie już zostało złożone to musisz zrobić korektę wraz
z wyjaśnieniem przyczyny składania korekty, jest tam takie pole.
Nie powinno być innych problemów.
AHOJ!.
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś było tak,że jak się wysłało jeszcze raz to samo zeznanie to owszem był komunikat,że PIT jest już w systemie,ale jednocześnie system zwracał Identyfikator pierwotnego zeznania,a nie "duplikatu", więc tak można było odzyskać ID pierwotnego zeznania :)
Dodam jeszcze, że nr referencyjny upo wyświetla się np. w PIT-37 w polu nr 3.
I wszystko jasne. Chyba, że ktoś całkowicie nie ma doświadczenia z PIT-ami
P. MARCINA.
AHOJ!.
I wszystko jasne. Chyba, że ktoś całkowicie nie ma doświadczenia z PIT-ami
P. MARCINA.
AHOJ!.