Problem z wydrukowaniem UPO

gwegrzyn

Problem z wydrukowaniem UPO

Post autor: gwegrzyn »

Bardzo proszę o pomoc, mam problem z wydrukowaniem UPO. Wypełniłam PIT-28, wysłałam go do US z informacji o wysyłce wynika, że została przyjęta, ale pojawia się następujący problem. Status przesyłki informuje, że dokument został przetworzony poprawnie możesz wydrukować UPO - klikam TAK i pojawia się komunikat: :Program skopiował identyfikator do schowka windows, po otwarciu dokumentu "UPO" możesz wpisać identyfikator używając klawiszy kopiowania (Ctrl+V)". Klikam OK i nic się nie dzieje żadnych komunikatów, pop prostu nic. Może to ma jakiś związek, ale kiedy z Programu PITY 2012 chcę wejść do internetowego forum programu, lub do strony programu w internecie to również nie reaguje. Wersja programu która mam to 1.4.3.1. Mam zainstalowany program Adobe Reader 9. Jeszcze raz proszę o pomoc.

Pomoc Techniczna IPS

Re: Problem z wydrukowaniem UPO

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Powinien pojawić się dokument weryfikacyjny w domyślnej przeglądarce internetowej, taki http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... O_v4-0.pdf
a w nim pole, do którego wklejamy (CTRL+V) numer dokumentu i drukujemy UPO.

gwegrzyn

Bardzo dziękuję za odpowiedź, po uruchomieniu (ręcznym :)) przeglądarki internetowej i wklejeniu numeru dokumentu potwierdzenie się drukuje - jednak zastanawia mnie dlaczego nie mogę uruchomić przeglądarki internetowej poprzez program PITY 2012. Ja rozumiem, że to nie jest Państwa problem, ale jeśli mają Państwo jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje to prosze o podpowiedź. Pozdrawiam

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Czy podczas otwierania dokumentu z podanego linku nie pojawiła się jakaś informacja o zabezpieczeniach?

W przypadku otwartej dowolnej strony po naciśnięciu "Wydrukuj UPO" nie pojawia się dokument w nowej karcie przeglądaki internetowej?

miewit

Post autor: miewit »

Witam mam podobny problem nie mogę wydrukować UPO pit 37 otwiera mi się strona w przeglądarce lecz nie ma gdzie wkleić nr.. W ubiegłym roku było normalnie klikałem wydrukuj UPO i otwierało mi sie wszystko co potrzebne teraz niestety nie. Problem ten dotyczy przeglądarki Gogle Chrome. Na Firefoxie jest OK .

gwegrzyn

Nie, nic się nie pojawia, nie ma również żadnych komunikatów o zabezpieczeniach. Nie mam pojęcia o co chodzi (efekt jest taki jakby zabrakło komunikacji miedzy programem PITY 2012 a przeglądarką internetową). Pozostaje mi tylko po wysłaniu zeznania z programu PITY 2012 otworzyć przeglądarkę internetową wejść na stronę
http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... O_v4-0.pdf

tam wkleić identyfikator wysłanego zeznania podatkowego i wydrukować potwierdzenie.

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem, pozdrawiam.

Zablokowany