Wysyłka elektroniczna
Re: Wysyłka elektroniczna
Przepraszam, rzeczywiście!
Proszę jeszcze raz zaktualizować. (Jeszcze nie zmieniałem numeru wersji)
Proszę jeszcze raz zaktualizować. (Jeszcze nie zmieniałem numeru wersji)
M.K. napisał(a) :
> Tutaj jest opcjonalny moduł wysyłający:
> http://www.dobry.pl/pliki/Testy/pity201 ... l_wsdl.exe
> Proszę spróbować.
Frank_24 - proszę o ponowne pobranie powyższej aktualizacji. Błąd poprzedni wyniknął z zupełnie innej przyczyny niż mogłem się domyślać dlatego teraz jeszcze raz proszę o sprawdzenie czy będzie "połączenie z internetem".
> Tutaj jest opcjonalny moduł wysyłający:
> http://www.dobry.pl/pliki/Testy/pity201 ... l_wsdl.exe
> Proszę spróbować.
Frank_24 - proszę o ponowne pobranie powyższej aktualizacji. Błąd poprzedni wyniknął z zupełnie innej przyczyny niż mogłem się domyślać dlatego teraz jeszcze raz proszę o sprawdzenie czy będzie "połączenie z internetem".
Próbowałem wysłać PIT-37 - wysyłka w stanie oczekiwania.
Wysyłki innych (PIT-28 i PIT-36) nie mogę sprawdzić, bo obecnie żadnego nie mam. Wysyłka PIT-28 była bez problemu. Wysłanie pierwszego PIT-27 (zerowego) też odbyła się szybko bez problemu. Problemy dopiero z PIT-em z literką 'ł' w imieniu :).
....................................
Przed chwilą wysyłałem PIT-28. Nie było z wysylką żadnego problemu. Szybko poszło i szybko otrzymałem UPO.
Więc problem jest tylko z wysyłką PIT-37. Może to jednak wina "polskich literek"?
Wysyłki innych (PIT-28 i PIT-36) nie mogę sprawdzić, bo obecnie żadnego nie mam. Wysyłka PIT-28 była bez problemu. Wysłanie pierwszego PIT-27 (zerowego) też odbyła się szybko bez problemu. Problemy dopiero z PIT-em z literką 'ł' w imieniu :).
....................................
Przed chwilą wysyłałem PIT-28. Nie było z wysylką żadnego problemu. Szybko poszło i szybko otrzymałem UPO.
Więc problem jest tylko z wysyłką PIT-37. Może to jednak wina "polskich literek"?
Nadal Brak połączenia z internetem.
Czy połączenie jest przez proxy czy jakieś inne niestandardowe?
Proxy nie ma, nic niestandardowego także nie ma (tylko adresy dns mam inne ale to nie ma na to wpływu). Mam wgrany Firewall ale nawet jak go wyłączę to nic nie daje. Wszystkie inne programy działają normalnie z internetem.
Wysłałem 1-szy PIT-36 pomimo ostrzeżeń, że to wersja testowa i żeby sprawdzić dokładnie xml i....
udało sie otrzymałem status 200 a był to PIT-36 podatnika(bez małżonka) z załącznikiem PIT-B (DG) i PIT-O (ulga na dzieci) i na razie jest dobrze. Jak jutro nie zadzwonią z US że coś nie tak to znaczy że wszystko ok :)
udało sie otrzymałem status 200 a był to PIT-36 podatnika(bez małżonka) z załącznikiem PIT-B (DG) i PIT-O (ulga na dzieci) i na razie jest dobrze. Jak jutro nie zadzwonią z US że coś nie tak to znaczy że wszystko ok :)
M.K. napisał(a) :
> > I w drugiej wersji UPO już są dane (bardziej szczegółowe niż w wersji 1).
>
>
> Czy chodzi o drugą stronę UPO?
Nie wiem czy chodzi o druga stronę UPO, wszak są one (powinny być) tożsame, choc w innej wersji wizualnej, ale zauważyłem, że w tej wersji "bardziej ludzkiej" UPO brak jest w części B na samym dole (Dokument wystawiony na podstawie..... data i czas dokumentu:) właśnie brak jest informacji o dacie i czasie dokumentu :|
> > I w drugiej wersji UPO już są dane (bardziej szczegółowe niż w wersji 1).
>
>
> Czy chodzi o drugą stronę UPO?
Nie wiem czy chodzi o druga stronę UPO, wszak są one (powinny być) tożsame, choc w innej wersji wizualnej, ale zauważyłem, że w tej wersji "bardziej ludzkiej" UPO brak jest w części B na samym dole (Dokument wystawiony na podstawie..... data i czas dokumentu:) właśnie brak jest informacji o dacie i czasie dokumentu :|
U mnie wysyłki działają bez zakłóceń.
Wysyłka PIT-37 nie działała z prostej przyczyny.
Facet "zapomniał", że w 2012 roku miał niewielki przychód z "dzieła", a mnie podał, że nie składał żadnego PIT za 2012.
Mało mnie szlag nie trafił.
Wysyłka PIT-37 nie działała z prostej przyczyny.
Facet "zapomniał", że w 2012 roku miał niewielki przychód z "dzieła", a mnie podał, że nie składał żadnego PIT za 2012.
Mało mnie szlag nie trafił.
Nie ma co się gorączkować :) szkoda zdrowia, ja miałem podobny przypadek za 2012, gość zaklinał się na wszystkie świętości, że nie miał żadnego dochodu a okazało się, ze miał 125zł prowizji od zebranych wpłat na (umowa zlecenie) ubezpieczenie od rolników i ubezpieczyciel wysłał PIT do US (i do niego również), ale co to za kwota by ją pamiętać:) i gdyby nie koleżanka w US, która łamiąc tajemnicę :) skarbową podała mi kwotę z 2011 to gość by nie złozył zeznania bo akurat był za granicą