Dochód z Holandii i rozliczenie pit

snykwa

Re: Dochód z Holandii i rozliczenie pit

Post autor: snykwa »

Odpowiedź na priv.

Mazurkat

Post autor: Mazurkat »

wla.gle pisze:
> Nie szkodzi ...poszło i to najważniejsze,
> nie ma obowiązku odliczania KUP.
Witam. Potrzebuję pomocy w rozliczeniu z Holandii. Chciałabym toć zrobić internetowo. Od czego zacząć. Pomocy 😔

Shadow

Post autor: Shadow »

Witam, próbuje rozliczyć podatek z Holandii na podstawie postu z 2015 roku i mam pytanie do tego elementu: "Od przychodu odejmujesz diety. Diety wyliczasz w nast. sposób: (ilość dni przebywania x 50 euro)x0,3." Moje pytanie brzmi, czy diety są odliczane przy każdym rodzaju umowy? oraz czy biorę pod uwagę wszystkie dni pobytu łącznie z weekendami i niepracującymi dniami czy tylko dni, w którym pracowałam?
Przy okazji zapytam jeszcze jaki kurs biorę pod uwagę przeliczania na złotówki w sytuacji, gdy miałam wypłaty tygodniowe? Każdą wypłatę przeliczam po osobnym kursie, liczę średnią czy jak?
Dziękuję z góry za odpowiedź :)

lucaskruszyna

Post autor: lucaskruszyna »

Jeżeli chodzi o problemy z dokumentami w Holandii, czy raczej rozliczeniami, bądź uzyskiwaniem akty rezydenta w tym kraju, niezawodni są doradcy z https://pkg-tax.com/ . Tutaj możemy liczyć na profesjonalną i sprawną obsługę naszych spraw. Co więcej, mnie osobiście bardzo pozytywnie zaskoczyło indywidualne podejście do każdego klienta i ogólnie mówiąc bardzo miła atmosfera:)

ANIA1234

Post autor: ANIA1234 »

Witam, czy wie ktoś gdzie wpisać w rozliczenie PIT 36 ujemne kwoty z jarografu (był zwracany zasiłek i dostałam jarograf z ujemnymi kwotami)

Zablokowany