UPO-bad encrypt dictionary
Re: UPO-bad encrypt dictionary
Zgadza się:)
To jest dalszy ciąg moich zmagań z WYDRUKOWANIEM UPO, więc wyjaśniam: poszedłem do przyjacół, którzy mają laptopa z Vistą i próbowaliśmy wydrukować to UPO. Ze strony e-Deklaracje/Formularze - drukuj UPO -po wpisaniu identyfikatora pojawił się wreszcie mój UPO, ale nie można było go wydrukować ! Znajoma nie korzystała wcześniej z programu e-Deklaracje (i nie będzie), a po powrocie do domu wpadła mi taka myśl "przecież prawdopodobnie zabrakło WTYCZKI z zakładki 'do pobrania' !!" Proszę o pomoc - co teraz robić,żeby wreszcie mieć wydrukowane to UPO ?
Sprawa druga dotyczy " instalowania Adobe Reader'a wer.9x na czas wydruku UPO"-taka informacj od Arkady_1, lub Bartka. Próbowałem instalować, ale bez skutku i nadal nie wiem co z tym robić?
Mam już dość tego mojego WinME i AR 6.02!!!!!!!
Sprawa druga dotyczy " instalowania Adobe Reader'a wer.9x na czas wydruku UPO"-taka informacj od Arkady_1, lub Bartka. Próbowałem instalować, ale bez skutku i nadal nie wiem co z tym robić?
Mam już dość tego mojego WinME i AR 6.02!!!!!!!
-
Czy dla Windows ME jest Adobe Reader w wersji 7, nie mówiąc o wersji 8 lub 9?
LIX napisał(a) :
> To jest dalszy ciąg moich zmagań z WYDRUKOWANIEM UPO, więc wyjaśniam:
> poszedłem do przyjacół, którzy mają laptopa z Vistą i próbowaliśmy
> wydrukować to UPO. Ze strony e-Deklaracje/Formularze - drukuj UPO -po
> wpisaniu identyfikatora pojawił się wreszcie mój UPO, ale nie można było go
> wydrukować ! Znajoma nie korzystała wcześniej z programu e-Deklaracje (i
> nie będzie), a po powrocie do domu wpadła mi taka myśl "przecież
> prawdopodobnie zabrakło WTYCZKI z zakładki 'do pobrania' !!" Proszę o
> pomoc - co teraz robić,żeby wreszcie mieć wydrukowane to UPO ?
Przyznam się, że nie rozumiem... Ja na ten przykład w ogóle tej wtyczki NIE INSTALOWAŁEM i nie mam żadnego problemu z wydrukowaniem UPO ze strony
http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/UPO_v2-03.pdf
Jedyne co się wydarzyło, to program (Adobe Reader) zażądał możliwości wysyłania i pobierania danych z witryny e-deklaracje, na co łaskawie wyraziłem mu zgodę. Sam (program) napisał co zrobić, aby zmienić zabezpieczenia.
Samo wydrukowanie UPO nie stanowiło już żadnego problemu.
> Sprawa druga dotyczy " instalowania Adobe Reader'a wer.9x na czas
> wydruku UPO"-taka informacj od Arkady_1, lub Bartka. Próbowałem
> instalować, ale bez skutku i nadal nie wiem co z tym robić?
> Mam już dość tego mojego WinME i AR 6.02!!!!!!!
No nie da się ukryć, że nie spełniasz (znaczy Twój komputer) wymagań systemu e-deklaracje. Wydaje mi się w ogóle, że nie ma najnowszych wersji Adobe Reader dla Windows ME.
Jakie widzę rozwiązanie?
Poślij komuś znajomemu, kto ma drukarkę, swój identyfikator (zwany też numerem referencyjnym) i niech ten ktoś Ci wydrukuje UPO. Uda mu się, to odbierzesz przy okazji.
W ostateczności i przypływie desperacji zostaje Ci kawiarenka internetowa... oczywiście taka z drukarką.
> To jest dalszy ciąg moich zmagań z WYDRUKOWANIEM UPO, więc wyjaśniam:
> poszedłem do przyjacół, którzy mają laptopa z Vistą i próbowaliśmy
> wydrukować to UPO. Ze strony e-Deklaracje/Formularze - drukuj UPO -po
> wpisaniu identyfikatora pojawił się wreszcie mój UPO, ale nie można było go
> wydrukować ! Znajoma nie korzystała wcześniej z programu e-Deklaracje (i
> nie będzie), a po powrocie do domu wpadła mi taka myśl "przecież
> prawdopodobnie zabrakło WTYCZKI z zakładki 'do pobrania' !!" Proszę o
> pomoc - co teraz robić,żeby wreszcie mieć wydrukowane to UPO ?
Przyznam się, że nie rozumiem... Ja na ten przykład w ogóle tej wtyczki NIE INSTALOWAŁEM i nie mam żadnego problemu z wydrukowaniem UPO ze strony
http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/UPO_v2-03.pdf
Jedyne co się wydarzyło, to program (Adobe Reader) zażądał możliwości wysyłania i pobierania danych z witryny e-deklaracje, na co łaskawie wyraziłem mu zgodę. Sam (program) napisał co zrobić, aby zmienić zabezpieczenia.
Samo wydrukowanie UPO nie stanowiło już żadnego problemu.
> Sprawa druga dotyczy " instalowania Adobe Reader'a wer.9x na czas
> wydruku UPO"-taka informacj od Arkady_1, lub Bartka. Próbowałem
> instalować, ale bez skutku i nadal nie wiem co z tym robić?
> Mam już dość tego mojego WinME i AR 6.02!!!!!!!
No nie da się ukryć, że nie spełniasz (znaczy Twój komputer) wymagań systemu e-deklaracje. Wydaje mi się w ogóle, że nie ma najnowszych wersji Adobe Reader dla Windows ME.
Jakie widzę rozwiązanie?
Poślij komuś znajomemu, kto ma drukarkę, swój identyfikator (zwany też numerem referencyjnym) i niech ten ktoś Ci wydrukuje UPO. Uda mu się, to odbierzesz przy okazji.
W ostateczności i przypływie desperacji zostaje Ci kawiarenka internetowa... oczywiście taka z drukarką.
Dziękuję za dotychczasową pomoc!
Okazało się, że ten laptop z Vistą ma A.R.8. i nie spełnił wymogów programu e-Deklaracje. Sam się zdziwiłem, bo kupiono go za "kawał grosza" w firmowym salonie parę miesięcy temu !
Właśnie też miałem podobną myśl, żeby wysłać identyfikator komuś z rodziny- biegłemu w komputerach i odebrać, jako załącznik w poczcie, a potem go wydrukować u siebie. Napiszę dopiero, jak sfinalizuję pozytywnie.
Okazało się, że ten laptop z Vistą ma A.R.8. i nie spełnił wymogów programu e-Deklaracje. Sam się zdziwiłem, bo kupiono go za "kawał grosza" w firmowym salonie parę miesięcy temu !
Właśnie też miałem podobną myśl, żeby wysłać identyfikator komuś z rodziny- biegłemu w komputerach i odebrać, jako załącznik w poczcie, a potem go wydrukować u siebie. Napiszę dopiero, jak sfinalizuję pozytywnie.
Udało się! Wydrukowałem już na swoim komputerze UPO !
Wysłałem identyfikator zaufanemu członkowi rodziny, który ma właściwy sprzęt i jest informatykiem. Ściągnął UPO na swój komputer, zapisał i "przerobił" go na wersję czytelną w Adobe 6.0, a następnie wysłał e-mail'em na moją pocztę. Efekt jest znakomity. Dziękuję jeszcze raz za pomoc techniczną. Kończę ten temat. Pozdrawiam LIX
Wysłałem identyfikator zaufanemu członkowi rodziny, który ma właściwy sprzęt i jest informatykiem. Ściągnął UPO na swój komputer, zapisał i "przerobił" go na wersję czytelną w Adobe 6.0, a następnie wysłał e-mail'em na moją pocztę. Efekt jest znakomity. Dziękuję jeszcze raz za pomoc techniczną. Kończę ten temat. Pozdrawiam LIX