Długie uruchamianie aplikacji po aktualizacji
Re: Długie uruchamianie aplikacji po aktualizacji
Widzę że to problem z wyświetlaniem grafiki. W tym obszarze nic nie było zmieniane.
Proszę o restart Windows i sprawdzenie czy problem nadal będzie się pojawiał.
Proszę o restart Windows i sprawdzenie czy problem nadal będzie się pojawiał.
Po restarcie tamtych błędów nie ma, ale wydruk nadal jest pusty, a przy przełączaniu między załącznikami pojawiają się inne błędy.
Edycja: Po zapisie dokumentu i ponownym uruchomieniu programu nowo dodany załącznik wyświetla się poprawnie.
Edycja: Po zapisie dokumentu i ponownym uruchomieniu programu nowo dodany załącznik wyświetla się poprawnie.
- Załączniki
-
- Błąd 3.png (1.66 KiB) Przejrzano 274 razy
Chcę się upewnić, że w międzyczasie nie była zmieniana karta graficzna czy aktualizowane sterowniki?
Nie, karta graficzna nie była wymieniana ani nie było aktualizacji sterowników.
Szukając dalej wskazówek na temat problemu: zauważyłem że problem pojawia się przy dużej liczbie formularzy/elementów.
Następnie próbowałem dodać więcej kopii załącznika PIT/O, po kilku kopiach program wyrzucił kolejny błąd: W tym momencie program przestał współpracować, wybór jakiejkolwiek opcji wyrzucał błąd powyżej bądź Opisywana sytuacja jest dla tworzenia załączników bez wprowadzania danych (oprócz wczytania danych płatników)
[ciąg dalszy w następnym poście, nie mogę dodać kolejnych załączników do posta]
Ten komunikat pojawił się przy próbie dodania załącznika WZNZ.Następnie próbowałem dodać więcej kopii załącznika PIT/O, po kilku kopiach program wyrzucił kolejny błąd: W tym momencie program przestał współpracować, wybór jakiejkolwiek opcji wyrzucał błąd powyżej bądź Opisywana sytuacja jest dla tworzenia załączników bez wprowadzania danych (oprócz wczytania danych płatników)
[ciąg dalszy w następnym poście, nie mogę dodać kolejnych załączników do posta]
W przypadku edycji już wypełnionych formularzy, problemy pojawiają się już przy 2-3 załącznikach.
Tuż po dodaniu załącznika PIT/O: Program po tym komunikacie wymagał restartu
Otworzenie do edycji innego zeznania wyrzuca błąd od razu: Restart aplikacji i próba nr. 2: Komputer nadal na gigabajty pamięci, nie było nic zmieniane, a przed aktualizacją tych błędów nie było.
Czy możliwy jest powrót do wersji sprzed 28 kwietnia? Klienci czekają na rozliczenie PITów, a obecna wersja nie pozwala pracować.
Tuż po dodaniu załącznika PIT/O: Program po tym komunikacie wymagał restartu
Otworzenie do edycji innego zeznania wyrzuca błąd od razu: Restart aplikacji i próba nr. 2: Komputer nadal na gigabajty pamięci, nie było nic zmieniane, a przed aktualizacją tych błędów nie było.
Czy możliwy jest powrót do wersji sprzed 28 kwietnia? Klienci czekają na rozliczenie PITów, a obecna wersja nie pozwala pracować.
Przepraszam za post pod postem, ale dodam kolejną obserwację:
problem występuje na maszynie wirtualnej, po przeinstalowaniu programu na komputer fizyczny problem zdaje się nie występować.
Możliwe że problem występuje tylko dla kart z wirtualizowaną kartą graficzną?
problem występuje na maszynie wirtualnej, po przeinstalowaniu programu na komputer fizyczny problem zdaje się nie występować.
Możliwe że problem występuje tylko dla kart z wirtualizowaną kartą graficzną?
Jaka jest rozdzielczość ekranu tego, na którym występowały błędy?
Powrót do przedostatniej wersji jest możliwy. Instalator jest dostępny na www.ips-infor.com.pl ale skoro błędy przestały występować po instalacji na komputerze fizycznym to proponuję nie cofać wersji. Ja szukam rozwiązania.
Rozdzielczość to 1920x1200.