Wla.gle dochody są chyba jednak z umowy zlecenia-świadczą o tym koszty 20%.
I inna informacja odewa-now:
<to jest jedyny dochód z holandiii w polsce nie było dochodu>
umowa zlecenie holandia
Re: umowa zlecenie holandia
Ja się sugeruję tym - nie zastosowano ulgi wg art 21 ust.1 pkt 20 ustawy o podatku - w przypadku zlecenia, taki wpis od pracodawcy polskiego delegującego pracownika jest bez sensu - odliczenie diet przy zleceniu się nie należy, a tak to sugeruje żeby je odliczyć.
Sprawdziłem KUP- faktycznie jest 20 %......
Ale to trochę dziwne, 146 dni i zlecenie....
Sprawdziłem KUP- faktycznie jest 20 %......
Ale to trochę dziwne, 146 dni i zlecenie....
Widocznie pracodawca oddelegował tą osobę na umowę zlecenie.
I teraz jak to rozliczyć:
Albo PIT-37 tylko co z podatkiem zapłaconym w Holandii?
Lub PIT-36, przychód , koszty w PIT/ZG poz. 15 i podatek z Holandii w PIT/ZG poz. 16 a podatek zapłacony w Polsce do PIT-36 poz. 68 i składki w poz. 153 i 155 oraz 196 i 198 oraz PIT/0. (byłby piękny zwrot-dokładnie cała zaliczka z kraju 4712).
Taki mam dylemat.
I teraz jak to rozliczyć:
Albo PIT-37 tylko co z podatkiem zapłaconym w Holandii?
Lub PIT-36, przychód , koszty w PIT/ZG poz. 15 i podatek z Holandii w PIT/ZG poz. 16 a podatek zapłacony w Polsce do PIT-36 poz. 68 i składki w poz. 153 i 155 oraz 196 i 198 oraz PIT/0. (byłby piękny zwrot-dokładnie cała zaliczka z kraju 4712).
Taki mam dylemat.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, o 20:05 przez snykwa, łącznie zmieniany 1 raz.
dziękuję ci bardzo już sobie poradzę
jeszcze jedno czy od zarobków z zagranicy pracodawca płaci podatek w polsce bo zastanawiam się skąd ten podatek
Wygląda na to, że pracodawca odprowadzał podatek i składki w kraju (tak jak od umowy krajowej-on był pracodawcą a nie holender) jedynie część podatku odprowadził za granicą.
serdeczne dzięki
pozdrawiam
pozdrawiam