Pytanie do zdi007.
Czy w załączniku PIT/O występuje ulga na dzieci?
Jeżeli tak, to sprawdź czy suma kwot z poz. 7 (dla poszczególnych dzieci) w części E tego załącznika nie jest przypadkiem wyższa od sumy kwot wykazanych w poz. 41 i 42 również tego załącznika. Możliwe, że gdyby tak było trzeba by dołączyć do zestawu również załącznik PIT/UZ umożliwiający podatnikowi otrzymanie stosownego wyrównania tej różnicy, co skutkowałoby zmniejszeniem ostatecznej kwoty podatku "do zapłaty" albo zwiększeniem kwoty "nadpłaty".
Problem z wysłaniem deklaracji PIT37 z Pit0
Re: Problem z wysłaniem deklaracji PIT37 z Pit0
Jutro sprawdzę co się dzieje. Wysyłka była tworzona od początku więc możliwe że są jakieś luki .
Jeżeli można, proszę przesłać dane z rozliczenia (po usunięciu danych osobowych) na adres pomocy technicznej, to pomoże szybko zidentyfikować problem.
Witam serdecznie,
Błąd nadal istnieje niestety. Na nowo stworzyłem zestaw "Małżonkowie osobno - pit żony", zestaw pit37+pit0.
W pit0 - tylko ulga na dziecko. Tutaj pojawiają się jakieś problemy w poz. 41, po zaznaczeniu opcji automatycznego obliczania przez program i zaznaczeniu opcji "łączny" dochód nie przekraczający kwoty 112 tys. nie mogę przejść dalej przez przycisk "Dalej" na dole formularza danych. Dane do formularza pit0 program wstawia automatycznie. Oczywiście dane w części E wpisałem wcześniej z zaznaczeniem "cały rok".
Wszystkie dane sa prawidłowo przenoszone do Pit37 i Pit0.
Jeśli chodzi o kwotę zwrotu - nie przewyższa ona całości zapłaconego podatku więc nie ma konieczności dołączania pit/uz.
Po wypełnieniu całego zestawu problem ten sam - te same komunikaty błędu przy próbie wysyłki na początku generowania pliku XML.
Pozdrawiam
Kuba
Błąd nadal istnieje niestety. Na nowo stworzyłem zestaw "Małżonkowie osobno - pit żony", zestaw pit37+pit0.
W pit0 - tylko ulga na dziecko. Tutaj pojawiają się jakieś problemy w poz. 41, po zaznaczeniu opcji automatycznego obliczania przez program i zaznaczeniu opcji "łączny" dochód nie przekraczający kwoty 112 tys. nie mogę przejść dalej przez przycisk "Dalej" na dole formularza danych. Dane do formularza pit0 program wstawia automatycznie. Oczywiście dane w części E wpisałem wcześniej z zaznaczeniem "cały rok".
Wszystkie dane sa prawidłowo przenoszone do Pit37 i Pit0.
Jeśli chodzi o kwotę zwrotu - nie przewyższa ona całości zapłaconego podatku więc nie ma konieczności dołączania pit/uz.
Po wypełnieniu całego zestawu problem ten sam - te same komunikaty błędu przy próbie wysyłki na początku generowania pliku XML.
Pozdrawiam
Kuba
Marek Z napisał(a) :
> Jeżeli można, proszę przesłać dane z rozliczenia (po usunięciu danych
> osobowych) na adres pomocy technicznej, to pomoże szybko zidentyfikować
> problem.
Przesłałem.
Pozdrawiam
Kuba
> Jeżeli można, proszę przesłać dane z rozliczenia (po usunięciu danych
> osobowych) na adres pomocy technicznej, to pomoże szybko zidentyfikować
> problem.
Przesłałem.
Pozdrawiam
Kuba
Witam serdecznie,
Problem naprawiony po dograniu przesłanego pliku, zeznanie do urzędu wysłane bez problemów.
Dodatkowo do naprawy -> aktualizacja programu z poziomu programu. Po kliknięciu nic się nie dzieje.
Pozdrawiam
Kuba
Problem naprawiony po dograniu przesłanego pliku, zeznanie do urzędu wysłane bez problemów.
Dodatkowo do naprawy -> aktualizacja programu z poziomu programu. Po kliknięciu nic się nie dzieje.
Pozdrawiam
Kuba