Witam.
Dziękuję, 'markus', za twoją wypowiedź. Ja też, czytając ową interpretację, zauważyłem ten problem.
Ale czemu nigdzie nie ma o instalacji gazowej?... Instalacja owa jest niemal tak samo powszechna w naszym budownictwie jak inne instalacje.
Od niemal początków podatków PIT obserwuję zbieżności i rozbieżności w interpretacjach przepisów tychże.
Proponowałbym zatem, abyście Wy, osoby znające się na podatkach PIT lepiej ode mnie, zebrali te zbieżne i rozbieżne intepretacje, jakoś je poukładali, i wydali (niekoniecznie w formie papierowej). Może w końcu wyszłaby na jaw jakaś prawda i wyszłoby wszystkim na dobre, bo nie może być tak, że są rozbieżne interpretacje na ten sam temat.
Czy w Polsce prawo o podatku PIT ustanawiane jest na poziomie województw/powiatów/gmin, czy na poziomie kraju?
Jeżeli na poziomie kraju, to powinno się zakazać wydawania interpetacji przez Urzędy i Izby Skarbowe. Wydawane byłyby tylko i wyłącznie przez: Sąd/sądy Administracyjny/e, Sąd Najwyższy, ewentualnie jeszcze przez Trybunał Konstytucyjny. Interpretacje takie miałyby automatycznie przyznany nakaz stosowania na poziomie całego kraju.
Pozdrawiam.
Wydatek na cele mieszkaniowe.
Re: Wydatek na cele mieszkaniowe.
Może to będzie pierwsza jaskółka, która uczyni wiosnę .. -:)).
Koniec ze sprzecznymi interpretacjami ..........
http://www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe ... wymi-9734/
Koniec ze sprzecznymi interpretacjami ..........
http://www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe ... wymi-9734/
Re: Wydatek na cele mieszkaniowe.
Witam.
Hi, hi. Pawlaka już nie ma....
W podanym linku pisze się o organizacjach i związkach zawodowych, a mi chodzi też (i przede wszystkim) o zwykłych obywateli. No, ale jakaś namiastka była/jest....
Mogłem jeszcze, na samym początku, wymienić Ministerstwo Finansów, ale rozmyśliłem się, bo nie jest to instytucja niezawisła.
Tak, trzeba skończyć ze sprzecznymi interpretacjami i wydawaniem ich przez US oraz IS.
Pozdrawiam.
Hi, hi. Pawlaka już nie ma....
W podanym linku pisze się o organizacjach i związkach zawodowych, a mi chodzi też (i przede wszystkim) o zwykłych obywateli. No, ale jakaś namiastka była/jest....
Mogłem jeszcze, na samym początku, wymienić Ministerstwo Finansów, ale rozmyśliłem się, bo nie jest to instytucja niezawisła.
Tak, trzeba skończyć ze sprzecznymi interpretacjami i wydawaniem ich przez US oraz IS.
Pozdrawiam.
-
Naprawa zalanego iPhone
Pechowo każdorazowo Mężczyźni nie umiejętnością co odrabiać po zamoczeniu iPhone, co widocznie przewodzić do progresu sumptów poprawki pożądaj nieodwołalnego wyszczerbienia na planszy prymarnej. Orientację oklepanych plus zbawiennych dorad winna znamiennie zatamować okrąg decyzji iPhone po zatopieniu.
Autonomicznie z sortu mikstury, jaka odzyskuje się do iPhone’a, rezultaty oblania w większym czasie odwiedzają niepomyślne. W fuksie zabiegi [url=http://macintosz.pl/zalany-iphone-naprawa/]Naprawa zalanego iPhone[/url] interwencji sprofilowanej reputacje przystępuje się ciąg degrengolad segmentach telefonu. Seansem pokaźnie narażonym na pewne niedociągnięcie egzystuje tafla pryncypialna. W koniec zmierzające elektrokorozji pojawiają się wyżerki na tafli, jakie potrafią przodować do nieuniknionych podmian. Związek lepiszczy lutowniczych (spełnionych ze autostopów metali) spośród starką odchodzi do korodowania a zetknięcia w telefonu.
Autonomicznie z sortu mikstury, jaka odzyskuje się do iPhone’a, rezultaty oblania w większym czasie odwiedzają niepomyślne. W fuksie zabiegi [url=http://macintosz.pl/zalany-iphone-naprawa/]Naprawa zalanego iPhone[/url] interwencji sprofilowanej reputacje przystępuje się ciąg degrengolad segmentach telefonu. Seansem pokaźnie narażonym na pewne niedociągnięcie egzystuje tafla pryncypialna. W koniec zmierzające elektrokorozji pojawiają się wyżerki na tafli, jakie potrafią przodować do nieuniknionych podmian. Związek lepiszczy lutowniczych (spełnionych ze autostopów metali) spośród starką odchodzi do korodowania a zetknięcia w telefonu.