DWA PITY-11 MOJEGO MĘŻA. PILNE !!!!

Wirus
Kontakt:

Re: DWA PITY-11 MOJEGO MĘŻA. PILNE !!!!

Post autor: Wirus »

Musisz złożyć identycznego pita za 2011 z wszystkimi załącznikami jakiego składałaś rok temu tylko zaznaczasz drugi kwadrat w poz. 10. Oczywiście ulgę prorodzinną wpisujesz już prawidłowo za 8 miesięcy.

Użyj do tego programu Pity 2011 gdyż w każdym roku obowiązuje praktycznie inny formularz PIT-37 a musi być taki sam jak rok temu.

Jeżeli chodzi o wniosek o stwierdzenie nadpłaty najlepiej jakbyś zadzwoniła do swojego US i zapytała czy będą potrzebować bo różnie chcą. Nie jest to nic trudnego. Zwykły wniosek

Adresat
........................................Nadawca

Wnosze o stwierdzenia nadpłaty podatku za rok 2011 z powodu błędnie wpisanej kwoty ulgi prorodzinnej w poz. 35 załącznika PIT/O.

..............................................Podpis

Załączniki:
Korekta PIT-37 z załącznikiem PIT/O za 2011r

Jeżeli chodzi o pity męża to sumujesz wszystkie pozycje. Jeżeli pracował w 2 zakładach to możesz w programie zaznaczyć opcję "wiele stosunków pracy" tam gdzie wpisujesz KUP i wtedy program nie powinien krzyczeć.

Powodzenia

Czech

Re: DWA PITY-11 MOJEGO MĘŻA. PILNE !!!!

Post autor: Czech »

O stwierdzenie nadpłaty trzeba pisać wtedy gdy w wyniku rozliczenia za 2011 został zapłacony jakiś podatek.
Jeżeli pieniążki za 2011 były "do zwrotu" - wystarczy tylko zwykłe wyjaśnienie do korekty.

Zablokowany