Witam,
Mam takie pytanie, ponieważ jestem osoba poniżej 26 roku życia, więc nie odprowadzam żadnego podatku dochodowego w Polsce. Pracuję na umowie zlecenie, lecz na wakacje wyjechałem do pracy do Niderlandów na dwa miesiące i obecnie ubiegam się o zwrot podatku stamtąd (90% OPODATKOWANEGO dochodu musi pochodzić z Niderlandów - więc się kwalifikuję, bo tu nic nie odprowadzam ).
Jestem na etapie, gdzie mam wypełniony PIT 36 ZG i potrzebuję dobrze wypełnionego zaświadczenie o dochodach (gdzie mam wpisane same zera), podbite przez Urzędnika Skarbowego. W poprzednich latach, jak ubiegałem się o zwrot, mimo tego że byłem zatrudniony na umowę zlecenie w urzędzie mi wpisywali same zera. W tym roku wpisali kwotę z tej umowy zlecenie i dostałem informację, że mają teraz taki nakaz " z góry" (bo niby weszło rozporządzenie).
Czy ktoś może mi polecić co zrobić w takiej sytuacji, wiem że niektórzy wysyłają wtedy takie zaświadczenie do urzędu, który dobrze to wypełni? Rok temu wysyłałem do Urzędu w Tarnowie (a deklaracje składam w Nowym Sączu) i dostałem same zera, lecz w tym roku już nie. Może ktoś wie, w jakim mieście jest szansa, że dobrze mi to wypełnią? Nie chcę opłacać co tydzień skarbówki 17zł za wniosek, żeby tylko testować, gdzie mi sie uda, że dobrze wypełnią ;/
Pozdrawiam