Błąd po aktualizacji
Re: Błąd po aktualizacji
U mnie błąd występuję po uruchomieniu programu PITY-IPS .Próba otwarcia pliku z poprzedniego roku kończy się ekranem jakbym chcial dokonać wyboru nowego rozliczenia i pojawia się okienko z wyborem zapisu pliku.Tak jak wspominałem cofnąłem do poprzedniej instalacjiale tak się działo w tej aktualizacji.Korzystam z plików zapisanych na pendrivie (folder wymiany).System 64-bit Winda10
Potwierdzam, po aktualizacji jest błąd. Nie można otworzyć losowych formularzy. Z różnych lat.
I to takich które dosłownie 5 minut przed aktualizacją działały.
Dziwną rzeczą było to, że po pierwszym uruchomieniu po aktualizacji program znalazł jakieś formularze do importu z lat 2017/18 ( które od tamtego czasu były nieruszane).
Po aktualizacji pojawia się również taki błąd jak w załączniku oraz index list out of bounds (a raczej na sprzęcie z 40GB RAMu pamięci nie brakuje).
I to takich które dosłownie 5 minut przed aktualizacją działały.
Dziwną rzeczą było to, że po pierwszym uruchomieniu po aktualizacji program znalazł jakieś formularze do importu z lat 2017/18 ( które od tamtego czasu były nieruszane).
Po aktualizacji pojawia się również taki błąd jak w załączniku oraz index list out of bounds (a raczej na sprzęcie z 40GB RAMu pamięci nie brakuje).
M.K. pisze:
> Jaki to symbol deklaracji - PIT-37 ?
Tak, PIT-37
Zgłasza "index list out of bounds" co do strony nr 1, inne błędy się nie pojawiają.
> Jaki to symbol deklaracji - PIT-37 ?
Tak, PIT-37
Zgłasza "index list out of bounds" co do strony nr 1, inne błędy się nie pojawiają.
Po zainstalowaniu poprzedniej wersji programu wszystko zdaje się wróciło do normy.
Za wyjątkiem jednego zeznania, które zniknęło z bazy.
Za wyjątkiem jednego zeznania, które zniknęło z bazy.
U mnie po aktualizacji przy zapisywaniu do pdf wyskakuje info: List index out of bounds. Nie mogę nawet pitu wydrukować.
Po aktualizacji programu nie da się wydrukować deklaracji PIT-36 z załącznikami. Pokazuje się taki komunikat.
Mi po aktualizacji na wersję 17 - nie da się otwierać żadnego zeznamia Błąd danych czy jakiś taki tekst wyskakiwał.
Po zainstalowaniu 16 (zawsze mam wszystkie wersje zapisane na dysku) wszystko działa OK.
Po zainstalowaniu 16 (zawsze mam wszystkie wersje zapisane na dysku) wszystko działa OK.
Nie wiem co to za chochlik ale już nad tym pracuję.
Wersje poprzednie są także dostępne na https://ips-infor.com.pl w wiadomościach lub historii.
Wersje poprzednie są także dostępne na https://ips-infor.com.pl w wiadomościach lub historii.
Błąd już poprawiłem i będzie aktualizacja do wersji .18. Związany był z tworzeniem miniaturek stron gdy pole na numer referencyjny było wypełnione i numer wyświetlany w dwóch liniach. No i treść błędu była także błędna.
M.K. pisze:
> Błąd już poprawiłem i będzie aktualizacja do wersji .18. Związany był z
> tworzeniem miniaturek stron gdy pole na numer referencyjny było wypełnione
> i numer wyświetlany w dwóch liniach. No i treść błędu była także błędna.
Czy wiadomo już kiedy będzie nowa aktualizacja?
> Błąd już poprawiłem i będzie aktualizacja do wersji .18. Związany był z
> tworzeniem miniaturek stron gdy pole na numer referencyjny było wypełnione
> i numer wyświetlany w dwóch liniach. No i treść błędu była także błędna.
Czy wiadomo już kiedy będzie nowa aktualizacja?