Brak możliwości wysyłki PIT

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
Agnieszka2024

Post autor: Agnieszka2024 »

Witam. Mam problem z wysyłką PIT-ów rocznych (próbowałam wysłać PIT-28, a potem PIT-37 i w obu przypadkach wychodzi to samo).
Nowa licencja została wgrana do programu. Używam programu od wielu lat i nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła do tego momentu.
Po próbie wysyłki pojawia się komunikat: "Wystąpił problem z połączeniem Connetion timeout (error code is 96270)", a następnie po wyjściu z tego komunikatu pojawia się następny: "Wystąpił nieznany problem z wysyłką danych. Brak identyfikatora danych. Prawdopodobnie należy powtórzyć wysłanie danych."
Przy powtórnej próbie ta sama sytuacja.
Dodam, że komputer ma połączenie z internetem i np. wysyłka deklaracji JPK z innego programu działa co miesiąc, więc na pewno nie jest to problem w połączeniu z internetem.
Proszę pomóżcie, w czym może tkwić problem?

Pomoc Techniczna IPS

Re: Brak możliwości wysyłki PIT

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Może serwer M.F. chwilowo był niedostępny lub program antywirusowy blokuje? Należy sprawdzić wszystkie posiadane zabezpieczenia internetowe.

W programie znajduje się tylko jedna opcja -
menu "Rozliczenie\Ustawienia programu zakładka Internet - Ustawienia proxy", którą można zmienić na "bez proxy".

Kris50

Post autor: Kris50 »

Wersja programu 3,2023,1,3 przy próbie wysyłki deklaracji otrzymuję komunikat: EEIHTTPSC ConnectionShutdownError Connection lost (error code is 100353) wystąpił problem połączeniem. Connection lost (error code is 100353). Deklaracje wysyłałem z programu odkąd to było możliwe i nigdy nie napotkałem problemu. Gdzie tkwi błąd?

M.K.

Post autor: M.K. »

Na zewnątrz programu lub ewentualnie problem mógł spowodować wydruk. Czy było drukowanie?

Kris50

Post autor: Kris50 »

Nie było drukowania (95%). Wysyłka testowa deklaracji za rok 2022 ("prawdziwa" była wysłana) przebiegła bez problemu. K.

M.K.

Czy cały czas jest ten problem? Może został ustawiony jakiś firewall?

atikana

Post autor: atikana »

Mam to samo . Brak możliwości wydruku od zrobienia aktualizacji jakieś pól godziny temu .

M.K.

Tutaj była poruszone zagadnienie błędu w e-wysyłce.

Co do błędu jest już poprawiony. Można pobrać najnowszą wersję https://ips-infor.com.pl/pobierz

ODPOWIEDZ