podświetlenie pól aktywnych

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
GARDAM

podświetlenie pól aktywnych

Post autor: GARDAM »

panie Marcinie czy nie mógłby Pan poprawić podświetlenie pól aktywnych w PITACH w takim kolorze jak pit ( pierwsza strona ) albo zbliżonym ?

M.K.

Re: podświetlenie pól aktywnych

Post autor: M.K. »

Ale różne PITy mają różne kolory, brązowy, niebieski, szary, żółty, zielony.

W tym szary mamy dla oznaczenia pól nieaktywnych, żółty dla wyróżnienia pola edytowanego a blado zielony dla pól aktywnych.
Tak to funkcjonuje od lat.

Czy chodzi o wygaszenie tych podświetleń (żółtego czy bladozielonych). Wyłączyć można by.

GARDAM

Post autor: GARDAM »

Od samego poczatku pracuje na Pana programi( chyba wtedy jeszcze nie bylo monitorow kolorowych w biurach ) i chyba mi to nie przeszkadzało, albo nie zwróciłem uwagi . Chodzi o to że jak przenosze rozliczenie z poprzedniego roku np PIT 36l , zaczynam wypełniać i.....wracam sie do pierwszej strony żeby się upewnić że to na pewno żólty a nie zielony PIT - to zielone podświetlenie sugeruje że jestem na pit36 .. wg mnie jest możę za bardzo zielone to poswietlenie ...... Zrobie jeszcze ze 3 zeznania i się przyzwyczaje ;)) pozdrawiam

M.K.

Post autor: M.K. »

To miłe. W "starych" pitach nie podświetlało pól na zielonkawo. Pomyślę nad możliwością wyłączenia albo zmiany koloru.

ODPOWIEDZ