Nie odbierać pieniędzy, jeśli zwrot na nieżyjącego męża.
Jak najszybciej zrobić korektę jako rozliczenie wspólne ze zmarłym małżonkiem,
żona jako podatnik.
Ulga termomodernizacyjna.
-
Re: Ulga termomodernizacyjna.
Chciałem zrobić według rady ale na podatki.gov jest komunikat że małżonek złożył już zeznanie . Dodam jeszcze że faktury za termomodernizację były wystawione tylko na małżonka który już nieżyje.
-
Witam.
Jeśli się staram o ulgę termoizolacyjna, to do ulgi liczę koszty brutto poniesionej usługi z faktur?I jeśli faktura jest na żonę, ale ona nie ma dochodów, rozliczamy się oddzielnie .Ona pit 0. Czy ja mogę to ulgę u siebie uwzględnić tylko. Jesteśmy współwłaścicielami domu.
I mam jeszcze jedno pytanie związane z dochodami. Czy jeśli dostałem odszkodowanie za śmierć brata, to muszę wpisać do pitu jako dochód?
Dziękuję za pomoc.
Jeśli się staram o ulgę termoizolacyjna, to do ulgi liczę koszty brutto poniesionej usługi z faktur?I jeśli faktura jest na żonę, ale ona nie ma dochodów, rozliczamy się oddzielnie .Ona pit 0. Czy ja mogę to ulgę u siebie uwzględnić tylko. Jesteśmy współwłaścicielami domu.
I mam jeszcze jedno pytanie związane z dochodami. Czy jeśli dostałem odszkodowanie za śmierć brata, to muszę wpisać do pitu jako dochód?
Dziękuję za pomoc.
-
Czy ktoś mi odpowie na zadane pytania, bardzo mi zależy na czasie?
Czy ktoś może mi pomóc przenieść dane na inny komputer?
Czy ktoś może mi pomóc przenieść dane na inny komputer? Jak mogę skutecznie zaczytać dane do Asystenta?