wysyłka przez internet
Re: wysyłka przez internet
Bartek napisał(a) :
> A skąd go wziąć ? Można odgrzebać wszystkie PITy 11,40A itd jakie się dostało za 2008 rok i je zsumować (kolumnę przychód).
A jesli nie mam tych papierkow to skad moge to wziac? Rok temu tez skladalem pita przez edeklaracje
> A skąd go wziąć ? Można odgrzebać wszystkie PITy 11,40A itd jakie się dostało za 2008 rok i je zsumować (kolumnę przychód).
A jesli nie mam tych papierkow to skad moge to wziac? Rok temu tez skladalem pita przez edeklaracje
A nie masz zapisanego pliku z zeznaniem za zeszły rok ?
W urzędzie Ci może podadzą, ale trzeba się pewnie pofatygować osobiście z dowodem osobistym to równie dobrze można pójść tam z wydrukowanym zeznaniem :)
W urzędzie Ci może podadzą, ale trzeba się pewnie pofatygować osobiście z dowodem osobistym to równie dobrze można pójść tam z wydrukowanym zeznaniem :)
wysyłka przez internet stan "?" zamiast "wysłane" lub "test"
witam
dopiszę się do tego wątku
czy zeznanie traktować jako złożone?
w momencie wysyłania zeznania do e-deklaracje w okienku: "stan" wyświetlił mi się "?" zamiast: "wysłane "
jednak UPO wydrukowało mi sie prawidłowo, wygląda tak samo zeznanie wysłane w którym w okienku jest słowo "wysłane"
jak mam to rozumieć? czy zeznanie jest wysłane, program nie komunikował mi żadnych błędów ...
czy może powtórnie jutro złożyć w US?
pozdrawiam
Agata R
p.s. być może wynika to z faktu że podatnik w roku 2008 nie miał żadnych dochodów wiec nie składał zeznania rocznego a przy wysyłce kwotę przychodu za 2008 wpisałam "0"
dopiszę się do tego wątku
czy zeznanie traktować jako złożone?
w momencie wysyłania zeznania do e-deklaracje w okienku: "stan" wyświetlił mi się "?" zamiast: "wysłane "
jednak UPO wydrukowało mi sie prawidłowo, wygląda tak samo zeznanie wysłane w którym w okienku jest słowo "wysłane"
jak mam to rozumieć? czy zeznanie jest wysłane, program nie komunikował mi żadnych błędów ...
czy może powtórnie jutro złożyć w US?
pozdrawiam
Agata R
p.s. być może wynika to z faktu że podatnik w roku 2008 nie miał żadnych dochodów wiec nie składał zeznania rocznego a przy wysyłce kwotę przychodu za 2008 wpisałam "0"
Jeżeli dało się pobrać UPO tzn został wygenerowany identyfikator po wpisaniu którego w UPO pojawił się status 200 i dało się wyświetlić/wydrukować UPO to zeznanie zostało złożone poprawnie.
Bartek napisał(a) :
> Jeżeli dało się pobrać UPO tzn został wygenerowany identyfikator po
> wpisaniu którego w UPO pojawił się status 200 i dało się
> wyświetlić/wydrukować UPO to zeznanie zostało złożone poprawnie.
dzięki, tak jest ( chociaz ten status widziałam tylko w programie do tej chwili był 300 przez 3 godziny, a przed chwila zamienil się w 200 , na stronie internetowej status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę... hmmm mam nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
życzę dobrej nocki i dziękuję za szybką pomoc
pozdrawiam
Agata r
> Jeżeli dało się pobrać UPO tzn został wygenerowany identyfikator po
> wpisaniu którego w UPO pojawił się status 200 i dało się
> wyświetlić/wydrukować UPO to zeznanie zostało złożone poprawnie.
dzięki, tak jest ( chociaz ten status widziałam tylko w programie do tej chwili był 300 przez 3 godziny, a przed chwila zamienil się w 200 , na stronie internetowej status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę... hmmm mam nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
życzę dobrej nocki i dziękuję za szybką pomoc
pozdrawiam
Agata r
aagata4 napisał(a) :
> na stronie internetowej
> status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę... hmmm mam
> nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
Gdyby status nie był 200, to w ogóle nie widziałabyś UPO ;-) gdyż przy innym statusie nie można uzyskać potwierdzenia odbioru ;-)
> na stronie internetowej
> status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę... hmmm mam
> nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
Gdyby status nie był 200, to w ogóle nie widziałabyś UPO ;-) gdyż przy innym statusie nie można uzyskać potwierdzenia odbioru ;-)
Arkady_1 napisał(a) :
> aagata4 napisał(a) :
> > na stronie internetowej
> > status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę...
> hmmm mam
> > nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
>
> Gdyby status nie był 200, to w ogóle nie widziałabyś UPO ;-) gdyż przy innym statusie
> nie można uzyskać potwierdzenia odbioru ;-)
dzięki :)
pozdrawiam
Agata
> aagata4 napisał(a) :
> > na stronie internetowej
> > status dopiero teraz zauważyłam i jest 200, na potwierdzeniu go nie widzę...
> hmmm mam
> > nadzieję, że jest tylko nie widzę ze względu na późną porę ...
>
> Gdyby status nie był 200, to w ogóle nie widziałabyś UPO ;-) gdyż przy innym statusie
> nie można uzyskać potwierdzenia odbioru ;-)
dzięki :)
pozdrawiam
Agata
Ja mam także problem.. Moje UPO nie zostało wydrukowane, ponieważ nie mam programu Adobe Reader.. Jakie są tego konsekwencje?
Takie,że nie masz potwierdzeni,ala jeżeli masz w programie status 200 to zeznanie zostało złożone poprawnie.
Dodam, że UPO może zostać wydrukowane na dowolnym komputerze z połączeniem do sieci i zainstalowanym Adobe Reader. Musisz tylko mieć przy sobie identyfikator zeznania (najlepiej zapisany do pliku TXT, żeby łatwo przekopiować). Wystarczy połączyć się ze stroną MF.