Porównywarka
Re: Porównywarka
kiedy można się spodziewać w takim razie?
Witam,
Kiedy planowane jest oficjalne dodanie porównywarki?
Kiedy planowane jest oficjalne dodanie porównywarki?
Opublikowałem programy PITy IPS w. 2.2023.15.5 oraz PITy 2022 Asystent w. 3.2022.1.2 z konwersją PIT-28 i PIT-36L na PIT-36 (menu: Rozliczenia / Asystent danych PIT / PIT-28 i PIT-36L na PIT-36).
Ostateczną próbą było przekształcenie mojego PIT-36L.
- Wypełniłem PIT-36L - wyksięgowałem z kosztów składkę zdrowotną (!).
- Dodałem PIT-37 małżonki.
- Wykonałem zmianę na PIT-36.
- Zmieniłem sposób rozliczenia na wspólny i... sukces! Kwota podatku znacznie zmalała. Opłacało się :)
Jeszcze brakuje w programie obliczenia podatku hipotetycznego więc nie wiem czy jeszcze cos zyskam. Zobaczymy później.
Ostateczną próbą było przekształcenie mojego PIT-36L.
- Wypełniłem PIT-36L - wyksięgowałem z kosztów składkę zdrowotną (!).
- Dodałem PIT-37 małżonki.
- Wykonałem zmianę na PIT-36.
- Zmieniłem sposób rozliczenia na wspólny i... sukces! Kwota podatku znacznie zmalała. Opłacało się :)
Jeszcze brakuje w programie obliczenia podatku hipotetycznego więc nie wiem czy jeszcze cos zyskam. Zobaczymy później.
Nie wiem, czy tylko u mnie, ale znajduje mi aktualizację do PITy IPS w. 2.2023.15.5. Gdy daje zainstaluj to program się wyłącza i nic więcej nie dzieje.
Natomiast mam PITy 2022 Asystent w. 3.2022.1.1 i on nie informuje o aktualizacji do PITy 2022 Asystent w. 3.2022.1.2
Natomiast mam PITy 2022 Asystent w. 3.2022.1.1 i on nie informuje o aktualizacji do PITy 2022 Asystent w. 3.2022.1.2
Proszę pobrać program bezpośrednio np. stąd: https://www.dobry.pl/pliki/pity2022asystent.exe
Jeśli w systemie są wstępne zeznania np. PIT-36L podatnika i PIT-37 małżonka ze wszystkimi dochodami ulgami, zaliczkami itp. to czy można je po prostu dołączyć i nie wpisywać jeszcze raz ręcznie danych?
Nie mamy pobierania danych z systemu MF.
Chodziło mi o Wasz system... Jeśli w programie PIT-y IPs są wstępne zeznania np. PIT-36L podatnika i PIT-37 małżonka ze wszystkimi dochodami ulgami, zaliczkami itp. to czy można je po prostu dołączyć i nie wpisywać jeszcze raz ręcznie danych?
Ta sama opcja jest także w programie PITy IPS. Wystarczy otworzyć zeznanie i przekształcić. Można także zapisać zeznanie do pliku czyli eksportować do pliku i nadać rozszerzenie .pity2022fns