status 401
status 401
Witam
przy próbie wysłania deklaracji otrzymuję status 401 z komunikatem:
Status: 401
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd (np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty) [cvc-pattern-valid: Value '0000056908 ' is not facet-valid with respect to pattern '\d{10}' for type 'TNrKRS'.]
Gdzie mam szukać bładu. Na pierwszy rzut oka wygląda wszystko OK.
przy próbie wysłania deklaracji otrzymuję status 401 z komunikatem:
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd (np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty) [cvc-pattern-valid: Value '0000056908 ' is not facet-valid with respect to pattern '\d{10}' for type 'TNrKRS'.]
Gdzie mam szukać bładu. Na pierwszy rzut oka wygląda wszystko OK.
Re: status 401
W numerze KRS OPP np spacja na końcu.
dziękuję teraz juz działa.
Bez wyboru tego pola nie widać jej było :)
Bez wyboru tego pola nie widać jej było :)
-
Arek
witam,
ja równiez otrzymuję status 401. sprawdziłem nr KRS i jest ok.
Przy wpisywaniu kwoty podczas autoryzacji nie mogę wpisać przecinka dla oddzielenia części dziesietnych, okno przyjmuje tylko kropkę, czy to może być przyczyną?
dodam że posiadam win 7.
ja równiez otrzymuję status 401. sprawdziłem nr KRS i jest ok.
Przy wpisywaniu kwoty podczas autoryzacji nie mogę wpisać przecinka dla oddzielenia części dziesietnych, okno przyjmuje tylko kropkę, czy to może być przyczyną?
dodam że posiadam win 7.
Oprócz numeru jest jeszcze opis błędu. Jaki?
-
Arek
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd (np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty) [cvc-enumeration-valid: Value ........... cos tam jeszcze było ale nie pamietam] " w przypadku nie wpłacenia ........................... w niepełnej wysokości"
nie mogę teraz dokładnie sprawdzic gdyż jestem w pracy a tutaj nie mogę wysłąc deklaracji - serwer proxy.
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd (np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty) [cvc-enumeration-valid: Value ........... cos tam jeszcze było ale nie pamietam] " w przypadku nie wpłacenia ........................... w niepełnej wysokości"
nie mogę teraz dokładnie sprawdzic gdyż jestem w pracy a tutaj nie mogę wysłąc deklaracji - serwer proxy.
Czy to program w wersji .11 ?
Wydaje mi się że to problem z konwersją polskich znaków, który był tutaj wałkowany, a który zlikwidowałem w ostatniej wersji.
Wydaje mi się że to problem z konwersją polskich znaków, który był tutaj wałkowany, a który zlikwidowałem w ostatniej wersji.
-
bogk
prosze o pomoc -przy wysyłaniu deklaracji vat-7 otrzymalam komunikat status 401 Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd (np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty) [Wartość wersji formularza jest nieprawidłowa]
A jakim programem vat-7 został wysłany?