Holandia pit młodego
Re: Holandia pit młodego
Dzięki. Poczekam na US co powie. Zarobił w PL i NL mało.
-
Kurs średni euro
Witam.
Chciałabym się zapytać ile będzie wynosił średni kurs euro. Wyplata- 12.08.2022,
2 wyplata-14.09.2022 i ostatnia 17.10.2022. Dziękuję za odpowiedź
Chciałabym się zapytać ile będzie wynosił średni kurs euro. Wyplata- 12.08.2022,
2 wyplata-14.09.2022 i ostatnia 17.10.2022. Dziękuję za odpowiedź
4,7480
4,7082
4,8330
4,7082
4,8330
-
Kurs średni euro
Dzięki, chodź myślałam, że z tym trzech kursów będę musiała wyodrębnić jeden i nie wiedziałam jak to zrobić. No, ale się dowiedziała, że nie trzeba. Dzieki jeszcze raz
wla.gle pisze:
> I.
> W programie IPS można zablokować pole 89
> - jeśli są jakieś dochody z PL to wpisać oraz ew. kwotę ponad limit 85528,00,
> a następnie w zakładce "dokument" wybrać "Blokuj obliczanie
> pola".
Czy to oznacza, że jeśli są przychody PL + NL to pierwszeństwo aby trafić do poz. 79 mają przychody z NL? A przychody z PIT11 zwolnione do 26 roku życia powinny trafić do pozycji 89??
> I.
> W programie IPS można zablokować pole 89
> - jeśli są jakieś dochody z PL to wpisać oraz ew. kwotę ponad limit 85528,00,
> a następnie w zakładce "dokument" wybrać "Blokuj obliczanie
> pola".
Czy to oznacza, że jeśli są przychody PL + NL to pierwszeństwo aby trafić do poz. 79 mają przychody z NL? A przychody z PIT11 zwolnione do 26 roku życia powinny trafić do pozycji 89??
Tutaj chodzi o sprawy czysto techniczne
związane z obsługą programu.
związane z obsługą programu.
Dotyczy mojego poprzedniego postu. Pit dla młodego. Holandia +Polska. Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do US. PiT faktycznie świecił już na czerwono i czekał na wezwanie do korekty. Tak jak pisał wla.gle W PIT ZG mają być wypełnione rubryki Holandia poz 9 i 10 i kwota przeniesiona do poz 79. Ja poz 9 miałam pustą, a w 10 podatek. Zrobiłam korektę. E-pity robią źle.
W przypadku Niemiec ZG ma być wypełniony i przeniesiony do poz.79./stosunek pracy/
W przypadku Niemiec ZG ma być wypełniony i przeniesiony do poz.79./stosunek pracy/
Też uważam, że PIT/ZG poz. 9 powinna być wypełniona natomiast do kwoty 85528 powinno przenosić do poz. 79 a ewentualną nadwyżkę do poz. 89.
Tylko tu jeden problem, do 85528 nie odliczamy diet i KUP a od nadwyżki już tak. I to by musiało być jakoś rozwiązane.
Co do Niemiec to jednak jest to już dochód zwolniony i z tego co wiem nie uwzględniamy go przy uldze <26 jako dodatkowo zwolniony, ale może się mylę.
Tylko tu jeden problem, do 85528 nie odliczamy diet i KUP a od nadwyżki już tak. I to by musiało być jakoś rozwiązane.
Co do Niemiec to jednak jest to już dochód zwolniony i z tego co wiem nie uwzględniamy go przy uldze <26 jako dodatkowo zwolniony, ale może się mylę.
Czyli jeśli w ZG 9 i 10 jest puste to również może będzie źle.. hmm
Można nie wypełnić poz.9, 10 jeśli nie przekracza dochód < 85528,00 - wpisz 0,00.
W ZG wpisz tylko kraj uzyskania dochodu.
W PIT-36 wykaż jako zwolnione....
W ZG wpisz tylko kraj uzyskania dochodu.
W PIT-36 wykaż jako zwolnione....