moze ktos by mi naswietlil ktory załącznik jest od czego,bo nigdzie nie moge tego znalezc?
I mam jeszcze jeden problem ;jak sie ma miejsce zameldowania do miejsca zamieszkania?od lipca zeszlego roku mieszkam w innej czesci Polski,wiec gdzie mam zlozyc zeznanie?
załączniki
Re: załączniki
Zeznanie skłąda się do US właściwego dla miejsca zamieszkania (zgłoszonym do US na NIP-3) w dniu 30.12.2009.
Co do załączników :
PIT/O : odliczenia między innymi ulgi na dzieci,internetowej,rehabilitacyjnej,darowizn
PIT/D : odliczenie np odsetek od kredytu mieszkaniowego
PIT/B - działalność gospodarcza
itd itd
Co do załączników :
PIT/O : odliczenia między innymi ulgi na dzieci,internetowej,rehabilitacyjnej,darowizn
PIT/D : odliczenie np odsetek od kredytu mieszkaniowego
PIT/B - działalność gospodarcza
itd itd
a jezeli nie zlozylam NIP-3 w grudniu,to moge go dolaczyc teraz z rozliczeniem rocznym?
bettytz napisał(a) :
> a jezeli nie zlozylam NIP-3 w grudniu,to moge go dolaczyc teraz z
> rozliczeniem rocznym?
Na złożenie NIP-3 ma się 30 dni od dnia zaistnienia zmiany więc się lepiej nie przyznawaj wpisując datę zamieszkania grudniową tylko rozlicz się w tym US w którym miałaś ostatnio zgłoszony adres a teraz złóż z PITem NIP-3 z nowym adresem i datą zamieszkania <=30 dni od złożenia
> a jezeli nie zlozylam NIP-3 w grudniu,to moge go dolaczyc teraz z
> rozliczeniem rocznym?
Na złożenie NIP-3 ma się 30 dni od dnia zaistnienia zmiany więc się lepiej nie przyznawaj wpisując datę zamieszkania grudniową tylko rozlicz się w tym US w którym miałaś ostatnio zgłoszony adres a teraz złóż z PITem NIP-3 z nowym adresem i datą zamieszkania <=30 dni od złożenia