jaki pit
jaki pit
mam problem z rozliczeniem szwagra.Posiada pit 11 z z wykazem przychód za rok 2022 kwota:35759,50 koszty przychodowe 3,000 dochód 32759,50 zaliczka na podatek "O".Zona nie pracuje . 3 dzieci w wieku szkolnym ,Jaki pit wypełnić ,uważałem ,że powinien być pit 37 oraz pit "O".Lecz wychodzą mi głupoty. Być może powinien być inny pit, Proszę o informację w tej sprawie.nadnieniam ,że składka na ubezpieczenia społeczne to 4902,72 a zdrowotna to.2777,12.
Re: jaki pit
PIT-37 i PIT/0. Dodatkowy zwrot ulgi na dzieci z sumy składek społecznych i zdrowotnych poz. 140.
tak tylko ,że po wyliczeniu kwot wychodzi mi ulga prorodzinna w wysokości 2777,12 czy to jest dobrze bo w innych latach byłoby:4224,12.Bardzo proszę o infromację czy tak powinno być- dziękuję
tak tylko ,że po wyliczeniu kwot wychodzi mi ulga prorodzinna w wysokości 2777,12 czy to jest dobrze bo w innych latach byłoby:4224,12.Bardzo proszę o infromację czy tak powinno być- dziękuję
Nadpłata podatku wg podanych przez Ciebie danych = 4224,12.
Podaj poz. z PIT-37 sprawdzimy.
Gdzieś masz błąd....
Podaj poz. z PIT-37 sprawdzimy.
Gdzieś masz błąd....
Odliczyłeś tylko zdrowotne. Musisz jeszcze wpisać społeczne. Odliczenie na dzieci jest z sumy składek społecznych i zdrowotnych.
już znalazłem bład i wychodzi zwrot 4224,12 . Slicznie dziękuje za pomoc ,bo bez waszego wsparcia nic by nie można zrobić - jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrawiam.