PIT-2022 Asystent
PIT-2022 Asystent
Witam,
kiedy przewidywane jest zakończenie programu PIT 2022 Aystent?
kiedy przewidywane jest zakończenie programu PIT 2022 Aystent?
Re: PIT-2022 Asystent
Do końca lutego, pewnie bliżej końca. Chciałbym aby zawierał porównanie różnych form opodatkowania.
Czy przewidziane jest udostępnienie asystenta w okrojonym zakresie wcześniej niż koniec lutego? Mam tutaj na myśli głównie rozliczenie Pit-28.
W tym roku ostateczny termin złożenia PIT-28 to 2 maja.
PS.
Jeśli to tylko jedno zeznanie to można użyć PITy IPS. Pozwala na zapisanie trzech rozliczeń bezpłatnie.
PS.
Jeśli to tylko jedno zeznanie to można użyć PITy IPS. Pozwala na zapisanie trzech rozliczeń bezpłatnie.
Jeżeli Pit-28 można rozliczyć do końca kwietnia, to na spokojnie poczekam na Asystenta. Dziękuję za odpowiedź.
-
Ale zaliczkę za grudzień, albo ostatni kwartał przy rozliczeniu kwartalnym trzeba zapłacić do końca lutego !!!!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oj tak, tak, porównanie to najbardziej wyczekiwana przeze mnie funkcja! (Wg rządowej strony mam 600zł podatku do dopłaty - zwykła UoP!) Tak czułem, że w tym roku szybko nie zobaczymy nowej wersji programu.
M.K. pisze:
> Do końca lutego, pewnie bliżej końca. Chciałbym aby zawierał porównanie
> różnych form opodatkowania.
Jakie porównanie?
> Do końca lutego, pewnie bliżej końca. Chciałbym aby zawierał porównanie
> różnych form opodatkowania.
Jakie porównanie?
Porównanie podatku hipotetycznego (polski ład 1.0) i podatku obliczonego według obecnych zasad (polski ład 2.0).
Tak w skrócie.
Tak w skrócie.
Oraz wybór sposobu opodatkowania - z ryczałtu na skalę lub z liniowego na skalę. Do tego uwzględniania kwot przychodów zwolnionych (ulga dla pracującego seniora, na powrót, dla rodzin 4+ oraz ulga dla młodych).