PITy 2022
PITy 2022
Dzień dobry! Udostępniłem do pobrania pierwszą wersję PITy IPS z modułem rozliczeń za 2022 rok. Program będzie sukcesywnie uzupełniany o kolejne PITy. Prawdopodobnie następny to będzie PIT-37. Teraz został wstrzymany ze względu na brak broszurki ministerialnej. Obawiamy się niespodzianek w interpretacji wypełniania PIT podanej w broszurce. Jestem jednak za tym aby dodawać kolejne PITy nie czekając na broszurki i ewentualnie potem je dostosowywać.
-
Re: PITy 2022
Witam serdecznie,
Bardzo dziekuję za udostepnienie wstepnej wersji programu.
Wypełniłem PIT-16A i złozyłem go na testową bramkę. System przyjał rozliczenie.
Kiedy będe mógł złożyć PIT-16A do zwykłego systemu?
Bardzo dziekuję za udostepnienie wstepnej wersji programu.
Wypełniłem PIT-16A i złozyłem go na testową bramkę. System przyjał rozliczenie.
Kiedy będe mógł złożyć PIT-16A do zwykłego systemu?
Termin składania formularza PIT-16A(13) za 2022 r.: do końca lutego roku następującego po roku podatkowym.
Wynika z tego, że można będzie wysyłać od 1 stycznia.
Wynika z tego, że można będzie wysyłać od 1 stycznia.
super że zaczyna Pan z udostępnianiem formularzy dużo szybciej, rok temu dużo za późno udostępniał Pan formularze w szczególności pit-36. Obawiałem się że w tym roku z powodu wielu zmian będzie jeszcze gorzej a tu taka niespodzianka. PIT-37,36, 28 to priorytet.
Ile będzie kosztowała aktualizacja licencji na 2022r. dla użytkowników, którzy posiadali je w 2021r. i w latach wcześniejszych? Ja np. miałem na kilka stanowisk...
Do końca roku za pierwsze stanowisko 400 zł brutto, a za kolejne 100 zł brutto.
Po nowym roku podwyżka cen na 500 zł i 120 zł.
Są to najniższe możliwe ceny i nie przewiduję wyższych cen dla nowych użytkowników.
Po nowym roku podwyżka cen na 500 zł i 120 zł.
Są to najniższe możliwe ceny i nie przewiduję wyższych cen dla nowych użytkowników.
Bardzo przepraszam,
Ale gdzie można znaleźć informacje jakie formularze są teraz obsługiwane (a jakie jeszcze nie).
Pozdrawiam
Ale gdzie można znaleźć informacje jakie formularze są teraz obsługiwane (a jakie jeszcze nie).
Pozdrawiam
https://ips-infor.com.pl/aktualnosci-ips/ - Aktualności z dnia 27-12-2022
W programie w oknie wyboru formularzy obok niedostępnych są napisy (w opracowaniu)
W programie w oknie wyboru formularzy obok niedostępnych są napisy (w opracowaniu)
-
Czemu nagle wrzuciliście blokadę użytkownika?
Zaktualizowany program nigdy nie miał problemu z brakiem licencji na najnowszy rok - po prostu nie tworzył nowych formularzy. A teraz nagle mnie blokuje i nie mam dostępu do wcześniejszych lat, na które mam licencję!
Licencję i tak pewnie zakupię, ale przez taką bezpodstawną blokadę nie mogłem na szybko czegoś sprawdzić. Na przyszłość albo blokujcie aktualizację bez numeru licencji, albo dajcie ostrzeżenie o blokadzie, albo usuńcie głupią blokadę, bo jest bezpodstawna.
Zaktualizowany program nigdy nie miał problemu z brakiem licencji na najnowszy rok - po prostu nie tworzył nowych formularzy. A teraz nagle mnie blokuje i nie mam dostępu do wcześniejszych lat, na które mam licencję!
Licencję i tak pewnie zakupię, ale przez taką bezpodstawną blokadę nie mogłem na szybko czegoś sprawdzić. Na przyszłość albo blokujcie aktualizację bez numeru licencji, albo dajcie ostrzeżenie o blokadzie, albo usuńcie głupią blokadę, bo jest bezpodstawna.
-
Ok a cena za kontynuacja dla użytkowników którzy korzystali z PIT-2021 jest też taka sama jak dla nowych ???