Rozliczenie Holandia wyodrębnić podatek czy nie
-
Rozliczenie Holandia wyodrębnić podatek czy nie
Mam pytanie odnośnie rozliczenia podatkowego dla osoby powyżej 26 r.życia. Do tej pory prawie nikt nie wyodrebnial podatki tylko wpisywal go tak jak jest na jarografie I Urzędu w ogole nie widziały w tym problemu.Jak wiemy prawo się zmieniło I jeśli chcemy być skrupulatni I zrobić PIT jak należy to po wyodrebnieniu podatku oczywiscie wyjdzie zapłata w Polsce przez chore przepisy ,które wprowadzili.No dobrze idąc tym tokiem jak już mamy płacić to należy skorzystać z wszelkich ulg i odliczeń np ulga na dziecko.Z tego co wiem składki społeczne również można odliczyć od dochodu A co z ubezpieczeniem zdrowotnymi przecież też każdy je placi bo jest obowiązkowe w Holandii?Można je chyba odliczyć od podatku ?
Re: Rozliczenie Holandia wyodrębnić podatek czy nie
Jeśli na Jaaro.... są takie pozycje:\
Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet - to są Twoje składki zdrowotne - te można odliczyć
Werkgeversheffing Zorgverzekeringswet - a to opłacał/dopłacał pracodawca /składki zdrowotne/.- tych nie można.
Wg mnie.....
Bo do pewnej wysokości dochodu składki są opłacane przez pracodawcę.....
Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet - to są Twoje składki zdrowotne - te można odliczyć
Werkgeversheffing Zorgverzekeringswet - a to opłacał/dopłacał pracodawca /składki zdrowotne/.- tych nie można.
Wg mnie.....
Bo do pewnej wysokości dochodu składki są opłacane przez pracodawcę.....