w jedynym właściwym czyli Asystencie, tabela mam na myśli to co jest w polach 67-128
edyta mówi: dzwoniłem na KIP i tak, w PIT-ZG wpisuje TYLKO kod kraju (pod warunkiem że dochody mieszczą się w przedziale do 85tys) a w PIT-36 wpisuję kwotę Przychodu w poz 61
Holandia młody do 26roku
Re: Holandia młody do 26roku
Wpisując dochód z Holandii do poz. 61 a, podatek w PIT/ZG p. 10
wyskakuje komunikat (poz. 287b Nie wykazano kwoty dochodu uzyskanego za granicą, pomimo podania kwoty podatku)
Co z tym zrobić?
wyskakuje komunikat (poz. 287b Nie wykazano kwoty dochodu uzyskanego za granicą, pomimo podania kwoty podatku)
Co z tym zrobić?
autor: przemoc84 »
To jest tak z tą ulgą dla młodych, że....
dziad swoje, baba swoje ....
KIS twierdzi i podaje takie właśnie wytyczne jak piszesz ...
Na innym forum piszą, że US nie przyjął rozliczenia, tylko kazał dopisać kwoty w ZG
w poz. 9 przychód, a poz. 10 podatek /rozliczenie papierowe doręczone osobiście/.
Więc...
wpisałem do poz. 9 i 10 w ZG oraz do poz. 61 PIT-36 jako zwolnione z ART.21 ust. 1 pkt.148.
Pozostałe pozycje w PIT-36 oczywiście na 0,00.
To jest tak z tą ulgą dla młodych, że....
dziad swoje, baba swoje ....
KIS twierdzi i podaje takie właśnie wytyczne jak piszesz ...
Na innym forum piszą, że US nie przyjął rozliczenia, tylko kazał dopisać kwoty w ZG
w poz. 9 przychód, a poz. 10 podatek /rozliczenie papierowe doręczone osobiście/.
Więc...
wpisałem do poz. 9 i 10 w ZG oraz do poz. 61 PIT-36 jako zwolnione z ART.21 ust. 1 pkt.148.
Pozostałe pozycje w PIT-36 oczywiście na 0,00.
Może lepiej wpisać same zera w PIT/ZG poz. 9 i 10 , a dochód w poz. 61 i ewentualnie czekać co zrobi skarbówka?
Ja zablokowałem obliczanie pola 67 w PIT-36 i wysłałem z kwotami 9,10 ZG.
Program pozwala wysłać z błędem /wyświetla błąd na czerwono/.
Program pozwala wysłać z błędem /wyświetla błąd na czerwono/.
Jak można zablokować, bo szukam i jakoś nie wiem gdzie można zablokować?
Kliknij np na pole 67.
W manu na pasku wybierz zakładkę Edycja>Menu edytowanego pola>Zablokuj przeliczanie pola.
W manu na pasku wybierz zakładkę Edycja>Menu edytowanego pola>Zablokuj przeliczanie pola.