Błąd PDF po aktualizacji
Błąd PDF po aktualizacji
Witam, w piątek zaktualizowałam program i przy zapisywaniu wysłanego zeznania w PDF mam pusty druk, zapisany w pdf zostaje tylko UPO. Czy mogę prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu?
Re: Błąd PDF po aktualizacji
Kom.1 Spróbuj wyłączyć program, załączyć na nowo i wygenerować = powinno pomóc.
Dodatkowo przy generowaniu pliku PDF na stronie 4 nakładają się kwoty ze strony 2.
Problem po ostatniej aktualizacji.
Generalnie zauważyłam że w Asystencie już od kilku aktualizacji jest problem z generowaniem/drukowaniem jakby inny mechanizm niż przy PitachIPS (pracuje na jednym i na drugim).
Dodatkowo przy generowaniu pliku PDF na stronie 4 nakładają się kwoty ze strony 2.
Problem po ostatniej aktualizacji.
Generalnie zauważyłam że w Asystencie już od kilku aktualizacji jest problem z generowaniem/drukowaniem jakby inny mechanizm niż przy PitachIPS (pracuje na jednym i na drugim).
Zamknięcie programu nic nie dało. Aktualizacja zrobiona w piątek i w piątek pojawił się ten błąd, dzisiaj po włączeniu na nowo programu dzieje się tak samo.
Czy jest opcja wycofania aktualizacji do poprzedniej wersji?
Pozdrawiam
Czy jest opcja wycofania aktualizacji do poprzedniej wersji?
Pozdrawiam
EwelinaBR pisze:
> Witam, w piątek zaktualizowałam program i przy zapisywaniu wysłanego
> zeznania w PDF mam pusty druk, zapisany w pdf zostaje tylko UPO. Czy mogę
> prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu?
Czy PITy 2021 Asystent? Jaki to Windows?
> Witam, w piątek zaktualizowałam program i przy zapisywaniu wysłanego
> zeznania w PDF mam pusty druk, zapisany w pdf zostaje tylko UPO. Czy mogę
> prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu?
Czy PITy 2021 Asystent? Jaki to Windows?
Elka74 pisze:
> Dodatkowo przy generowaniu pliku PDF na stronie 4 nakładają się kwoty ze
> strony 2.
> Problem po ostatniej aktualizacji.
W którym formularzu?
> Dodatkowo przy generowaniu pliku PDF na stronie 4 nakładają się kwoty ze
> strony 2.
> Problem po ostatniej aktualizacji.
W którym formularzu?
Tak, asystent. Wcześniej nie było tego problemu.
Windows 7
Windows 7
Dodatkowo wcześniej wyskakiwał podgląd Drukowanie : strona 1/8, 2/8, 3/8, 4/8.
Teraz pojawia sie Drukowanie ... po czym program nieodpowiada i gotowy plik pdf z błędem.
Od jakiejś aktualizacji coś powoduje właśnie te błędy. Przy pierwszych wersjach drukowanie czy generowanie pdf było szybkie ... od razu pisało strona 1/8, 2/8, 3/8, 4/8, 5/8 migiem to się działo.
Teraz to jest Drukowanie strona 1/8 ... 5 sek przerwy ... 2/8 ... 5 sek przerwy itd.
Teraz pojawia sie Drukowanie ... po czym program nieodpowiada i gotowy plik pdf z błędem.
Od jakiejś aktualizacji coś powoduje właśnie te błędy. Przy pierwszych wersjach drukowanie czy generowanie pdf było szybkie ... od razu pisało strona 1/8, 2/8, 3/8, 4/8, 5/8 migiem to się działo.
Teraz to jest Drukowanie strona 1/8 ... 5 sek przerwy ... 2/8 ... 5 sek przerwy itd.
EwelinaBR pisze:
> Tak, asystent. Wcześniej nie było tego problemu.
> Windows 7
Sprawdź jeszcze ile masz RAM pamięci.
U mnie przy 4Gb i Windows 10 Home tak właśnie się działo.
U mnie dużo pamięci brał Microsoft Edge i swoje dokładam program Pity Asystent. Musiałam też wyłączyć na czas wydruku Microsoft Edge żeby pamięć komputera zwolnić.
> Tak, asystent. Wcześniej nie było tego problemu.
> Windows 7
Sprawdź jeszcze ile masz RAM pamięci.
U mnie przy 4Gb i Windows 10 Home tak właśnie się działo.
U mnie dużo pamięci brał Microsoft Edge i swoje dokładam program Pity Asystent. Musiałam też wyłączyć na czas wydruku Microsoft Edge żeby pamięć komputera zwolnić.
Mam 8Gb RAM.
Edge w ogóle nie używam...
Dziwię się, że zaczęło się tak dziać po aktualizacji, wcześniej nie miałam jakichś problemów z wydrukiem, czy działalniem tego programu.
Czy można jakoś "wycofać" aktualizację?
Edge w ogóle nie używam...
Dziwię się, że zaczęło się tak dziać po aktualizacji, wcześniej nie miałam jakichś problemów z wydrukiem, czy działalniem tego programu.
Czy można jakoś "wycofać" aktualizację?