PITyIPS.
Zauważyłem wczoraj BARDZO POWAŻNY BŁĄD SUMATORA.
Sumator "odwraca" liczby ujemne, zamienia je na dodatnie.
Wpisuję kilka liczb dodatnich do drugiej kolumny, potem wpisuję liczbę ze znakiem minus (np "-32000").
Sumuje poprawnie, pokazuje sumę pomniejszoną, do momentu jak dam "zapisz".
Wtedy pokazuje sumę z liczb "bezwzględnych", a jak wchodzę znowu na sumator, minus zniknął i liczba jest dodatnia.
Mam tylko nadzieję, że jest to nowy problem, aż strach myśleć.
Zróbcie coś natychmiast.
A może trzeba to jakoś inaczej wpisywać?
Błąd sumatora
Błąd sumatora
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2022, o 19:39 przez PawelLL, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: BARDZO Poważny błąd sumatora
Problem naprawiłem. Pojawił się w ostatniej aktualizacji. Dzisiaj już nie mogę dać tego do testów firmowych.
Zamieszczam wobec tego tutaj wersję sprawdzoną tylko przeze mnie. Sprawdzałem wpisywanie działań matematycznych -+/* i nawiasów. Sprawdzałem współpracę sumatora z pit-ami wejściowymi jak np. PIT-11. Nie zauważyłem nieprawidłowości.
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/pityip ... 2_21_5.exe
Zamieszczam wobec tego tutaj wersję sprawdzoną tylko przeze mnie. Sprawdzałem wpisywanie działań matematycznych -+/* i nawiasów. Sprawdzałem współpracę sumatora z pit-ami wejściowymi jak np. PIT-11. Nie zauważyłem nieprawidłowości.
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/pityip ... 2_21_5.exe
Zainstalowałem tą wersję próbną. Działa chyba prawidłowo. Przez chwilę błyska czerwony napis "błąd....", ale potem jest OK.
Robiłem potem sporo zeznań. Nie było problemu.
Coś jest jeszcze nie tak z polskimi literami, ale to inna sprawa.
Robiłem potem sporo zeznań. Nie było problemu.
Coś jest jeszcze nie tak z polskimi literami, ale to inna sprawa.
"z polskimi literami" - w sumatorze?
Nie w sumatorze, tak ogólnie.
Czasem przy wpisywaniu polskiego znaku coś się blokuje i nie chce nic wpisywać. Trzeba wyjść z tego pola i zacząć jeszcze raz.
Czasem przy wpisywaniu polskiego znaku coś się blokuje i nie chce nic wpisywać. Trzeba wyjść z tego pola i zacząć jeszcze raz.