brak polskich znaków
-
raff
brak polskich znaków
witam
mam problem dotyczący polskich znaków, a właściwie ich brakiem. Największy problem dotyczy tego, że nie mogę napisać poprawnie mojego imienia- Rafał. W polu edycji wszystko jest dobrze i widoczne jest "ł" ale kiedy przechodzę do następnego pola to imię zamienia się na drukowane "L". Podejrzewam, że jest to przyczyna błędu w wysłaniu e deklaracji i odrzuceniu mojego zeznania. Proszę o pomoc.
mam problem dotyczący polskich znaków, a właściwie ich brakiem. Największy problem dotyczy tego, że nie mogę napisać poprawnie mojego imienia- Rafał. W polu edycji wszystko jest dobrze i widoczne jest "ł" ale kiedy przechodzę do następnego pola to imię zamienia się na drukowane "L". Podejrzewam, że jest to przyczyna błędu w wysłaniu e deklaracji i odrzuceniu mojego zeznania. Proszę o pomoc.
Re: brak polskich znaków
Czy to Windows 98?
Proszę o sprawdzenie czy pomogą informacje zawarte tutaj: http://windows.home.pl/uswin95.htm
Proszę o sprawdzenie czy pomogą informacje zawarte tutaj: http://windows.home.pl/uswin95.htm
-
raff
witam
Mam win98. Ja mogę pisać polskie znaki i są one widoczne na ekranie, ale tylko w żółtym polu edycji. Jak przechodzę do następnego pola to imię zamienia się na drukowane ale już "L" a nie "Ł"
Mam win98. Ja mogę pisać polskie znaki i są one widoczne na ekranie, ale tylko w żółtym polu edycji. Jak przechodzę do następnego pola to imię zamienia się na drukowane ale już "L" a nie "Ł"
W menu "Dokument" proszę wybrac polecenie "Właściwości" i tam zmienić czcionkę danych np. na Arial CE.
Czy pisze Pan dane małymi literami a program zamienia na duże?
Zamiana z małych na duże następuje poprzez wewnętrzne funkcje systemu Windows i tutaj może być problem.
Proszę spróbować pisać od razu dużymi (caps lock)
Zamiana z małych na duże następuje poprzez wewnętrzne funkcje systemu Windows i tutaj może być problem.
Proszę spróbować pisać od razu dużymi (caps lock)
mam ten sam problem - w trakcie wpisywania w polu imienia Jarosław litera Ł wpisuje się zarówno małymi jak i dużymi literami - ale po zaakceptowaniu pola automatycznie następuje zmiana na literę L. Używam Windows XP. Zmieniłam już we właściwościach programu na czcionkę Arial. Wypełniam PIT 36. Czy coś jeszcze mogło by pomóc?
-
raff
podpisuję się pod wypowiedzią mija. Obojętnie jak piszę, dużymi czy małymi literę "Ł" zamienia na "L"
Czy to polskie edycje Windows?
I czy we właściwościach formularza zmieniono czcionkę na "Arial CE"?
Na razie więcej pomysłów nie mam. W przyszłym tygodniu powróci do pracy "Pomoc techniczna" bo teraz na L4. Myślę że coś zaradzi.
I czy we właściwościach formularza zmieniono czcionkę na "Arial CE"?
Na razie więcej pomysłów nie mam. W przyszłym tygodniu powróci do pracy "Pomoc techniczna" bo teraz na L4. Myślę że coś zaradzi.
-
ewalancucka
Proszę nacisnąć klawisz Alt Gr po prawej stronie i równoczesnie literę z polskim znakiem np; l=ł Ewa