Drukowanie zeznań z poprzednich lat

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
Maciejzach

Drukowanie zeznań z poprzednich lat

Post autor: Maciejzach »

Dzień dobry.

W ubiegłym roku sporządziłem dwa zeznania w aplikacji Pity2020 asystent.

W międzyczasie zmieniłem komputer. Sporządzone zeznania jak wyżej w formie plików o nazwach: "Rozliczenie Olek Oleksinski PIT-37.PITy2020FNS" zapisałem i przeniosłem na nowy komputer. Nie mogąc odnaleźć wydrukowanych zeznań postanowiłem jeszcze raz je wydrukować na nowym komputerze. W tym celu ściągnąłem plik pity2020asystent.exe . Po uruchomieniu i próbie otwarcia zapisanych wcześniej zeznań/plików za 2020 rok pojawia się komunikat z błędem jak w załączonym zrzucie ekranu. Proszę o pomoc. Jak mogę otworzyć i wydrukować plik z zeznaniem za 2020 rok?
Załączniki
pity2020.jpg

M.K.

Re: Drukowanie zeznań z poprzednich lat

Post autor: M.K. »

To wygląda jakby program nie miał uprawnień do zapisu w danych "Temp".
Proszę spróbować uruchomić program w trybie administratora (prawy przycisk na ikonie programu / uruchom jako administrator).

marzenam117

Post autor: marzenam117 »

witam
Mam podobny problem. Chciałam podglądnąć zeznanie za rok 2020 wybieram zapisane zeznanie daję że chcę otworzyć w programie za 2020 r a i tak otwiera mi za 2021 z informacją jak w załączniku
Załączniki
załącznik jpg.jpg

M.K.

Post autor: M.K. »

Tylko zeszłorocznym programem można otworzyć zeszłoroczny PIT.
Asystenta 2020 można pobrać i uruchomić np. stąd: https://www.dobry.pl/pliki/pity2020asystent.exe.
Po uruchomieniu proszę nie pobierać aktualizacji (jeśli się pojawi taki komunikat).

Kwotę przychodu z zeszłego roku można zobaczyć także wysyłając tegoroczny PIT w oknie wysyłki przy podpisywaniu - przycisk [Szukaj].

marzenam117

Post autor: marzenam117 »

Dziękuje, pobrałam jeszcze raz i już wszystko jest ok :)

j5555555

Post autor: j5555555 »

po pobraniu i zainstalowaniu ponownie asystenta za 2020rok mozna otworzyć zeszłoroczne deklaracje, zrobiłam tak i otworzyłam deklaracje, po czym zapisałam je w pdf, można tak zrobić w momencie jak się wybierze opcje wydruku deklaracji, wtedy zapisany w pdf dokument można otworzyć niezależnie od programu aysytent
Joanna

Zablokowany