Klientka zadzwoniła, że pytała w US o szybszy zwrot.
Uzyskała informację, że jej PIT jest błędny i trzeba zrobić korektę.
Porównywałem trzy razy i wszystkie dane przepisałem prawidłowo.
Wchodzę na Twój i PIT i zobaczcie porównanie.
A tutaj log z okna wysyłki:
</etd:AdresPol>
</etd:AdresZamieszkania>
</tns:Podmiot1>
<tns:PozycjeSzczegolowe>
<tns:P_6>4</tns:P_6>
<tns:P_42>18839.63</tns:P_42>
<tns:P_43>3600</tns:P_43>
<tns:P_44>15239.63</tns:P_44>
<tns:P_46>512</tns:P_46>
<tns:P_49>0</tns:P_49>
<tns:P_50>23709.11</tns:P_50>
<tns:P_51>0</tns:P_51>
<tns:P_66>567.04</tns:P_66>
<tns:P_67>0</tns:P_67>
<tns:P_68>567.04</tns:P_68>
<tns:P_70>0</tns:P_70>
<tns:P_72>43115.78</tns:P_72>
<tns:P_73>3600</tns:P_73>
<tns:P_74>39515.78</tns:P_74>
<tns:P_75>2617</tns:P_75>
<tns:P_110>2422.55</tns:P_110>
<tns:P_115>37093.23</tns:P_115>
<tns:P_117>18547</tns:P_117>
<tns:P_118>5255.74</tns:P_118>
<tns:P_120>3074.21</tns:P_120>
<tns:P_122>1112.04</tns:P_122>
<tns:P_124>1069.49</tns:P_124>
<tns:P_126>1069</tns:P_126>
<tns:P_128>1548</tns:P_128>
<tns:P_133>0</tns:P_133>
<tns:P_134>1548</tns:P_134>
<tns:P_141>1</tns:P_141>
Bardzo dziwny błąd
Re: Bardzo dziwny błąd
Tak, to jest ten błąd usunięty w ostatniej aktualizacji.
Polega na tym, że dane naniesione w PIT40A/11A zostały przeniesione do rozliczenia. Niestety te kwoty przeniesione z PIt-40A/11A przy wysyłce wycinało. Ubolewam nad tym. Mimo testów przedostał się taki błąd na styku formularz - wysyłka.
Przepraszam za kłopoty. Proszę o wysłanie korekty.
Polega na tym, że dane naniesione w PIT40A/11A zostały przeniesione do rozliczenia. Niestety te kwoty przeniesione z PIt-40A/11A przy wysyłce wycinało. Ubolewam nad tym. Mimo testów przedostał się taki błąd na styku formularz - wysyłka.
Przepraszam za kłopoty. Proszę o wysłanie korekty.
Podsumuję to tak - właśnie przeklikałem-obejrzałem ponad 350 PIT-ów.
Zrobiłem prawie 40 korekt w związku z błęem PIT-40A/11A
Zmarnowałem prawie 4 godziny.
Ręka prawie odpadła.
Mam nadzieję, że rozejdzie się to po kościach i moi klienci się nie zorientują. Pal licho tych z ulicy - ale dotyczyło to też tych normalnych, prowadzących działalność. Przyjdą wystraszeni jak trusie, że się do nich US odezwał. Niepotrzebnie.
Spoko - na szczęście jeszcze na początku - ale jak podejmiecie się zrobić program w przyszłym roku - pamiętajcie o takich "klikaczach" jak ja, i to w tak gorącym okresie: 4 dni do końca lutego i obowiązku wysłania PIT-28, którzy musieli poświęcić tyle czasu na szukanie tych błędnych - o jakimś rabacie.
Wiem w tym roku mi obiecaliście - ale w ramach podzięki za wieloletnie przygotowanie dla nas programu - nie byłem chytry i nie skorzystałem.
Ale w przyszłym roku za tą wadę uważam, że trzeba o tym pomyśleć.
Pozdrawiam i współczuje w przyszłym roku z nowym polskim _ładem_ ehhm... burdelem.
Zrobiłem prawie 40 korekt w związku z błęem PIT-40A/11A
Zmarnowałem prawie 4 godziny.
Ręka prawie odpadła.
Mam nadzieję, że rozejdzie się to po kościach i moi klienci się nie zorientują. Pal licho tych z ulicy - ale dotyczyło to też tych normalnych, prowadzących działalność. Przyjdą wystraszeni jak trusie, że się do nich US odezwał. Niepotrzebnie.
Spoko - na szczęście jeszcze na początku - ale jak podejmiecie się zrobić program w przyszłym roku - pamiętajcie o takich "klikaczach" jak ja, i to w tak gorącym okresie: 4 dni do końca lutego i obowiązku wysłania PIT-28, którzy musieli poświęcić tyle czasu na szukanie tych błędnych - o jakimś rabacie.
Wiem w tym roku mi obiecaliście - ale w ramach podzięki za wieloletnie przygotowanie dla nas programu - nie byłem chytry i nie skorzystałem.
Ale w przyszłym roku za tą wadę uważam, że trzeba o tym pomyśleć.
Pozdrawiam i współczuje w przyszłym roku z nowym polskim _ładem_ ehhm... burdelem.
Dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość. Nie mogę jednak nic obiecać bo nie wiem nawet co będzie jutro.
Zapewniam że mimo to już myślę jak zrobić rozliczenia przyszłoroczne. To będzie pewnie wymagało dodatkowych sporych nakładów. A może zrezygnujemy z podpól i szczegółowej kontroli? Będzie łatwiej i szybciej. Tak tylko głośno myślę... Dobranoc.
Zapewniam że mimo to już myślę jak zrobić rozliczenia przyszłoroczne. To będzie pewnie wymagało dodatkowych sporych nakładów. A może zrezygnujemy z podpól i szczegółowej kontroli? Będzie łatwiej i szybciej. Tak tylko głośno myślę... Dobranoc.
Polecam przemyśleć też rezygnacje z tych "BAZ DANYCH "które pojawiły się w zeszłym roku bo z kim nie rozmawiam to ma z tym kłopoty.Pewnie poświecono ku temu dużo czasu by "ulepszyć" to co funkcjonowało bez zarzutu przez lata i dawało łatwą możliwość konfrontacji zeznań z poprzednich lat,ich przeglądania,przenoszenia za pomocą pendriva na inne komputery etc i zapisywaniem jak się chciało.
Nie chcę nawet wspominać o "folderze wymiany" który po min. moich postulatach wprowadzono bo nikt w firmie nie przemyślał ze ktoś może robić zeznania w pracy w domu czy gdzieś indziej.Może lepiej wprowadzane zmiany najpierw przedyskutować tu na forum z ludźmi którzy korzystają w praktyce z programu a nie informatykami i ich twórczymi pomysłami.Bedzie wtedy szybciej lepiej i więcej satysfakcji z zadowolonych klientów a program będzie wybierany nie ze względu na bazę danych tylko dlatego że jest prosty,intuicyjny i dostosowany do 98% procent zeznań .
Sorry za krytykę ale pomimo ze doceniam pracę całej rodziny IPS to mam wrażenie że czasem zapominacie o tym że sukces jest w prostocie.
Nie chcę nawet wspominać o "folderze wymiany" który po min. moich postulatach wprowadzono bo nikt w firmie nie przemyślał ze ktoś może robić zeznania w pracy w domu czy gdzieś indziej.Może lepiej wprowadzane zmiany najpierw przedyskutować tu na forum z ludźmi którzy korzystają w praktyce z programu a nie informatykami i ich twórczymi pomysłami.Bedzie wtedy szybciej lepiej i więcej satysfakcji z zadowolonych klientów a program będzie wybierany nie ze względu na bazę danych tylko dlatego że jest prosty,intuicyjny i dostosowany do 98% procent zeznań .
Sorry za krytykę ale pomimo ze doceniam pracę całej rodziny IPS to mam wrażenie że czasem zapominacie o tym że sukces jest w prostocie.