Holandia, proszę o sprawdzenie
Re: Holandia, proszę o sprawdzenie
Jeśli wyodrębnisz podatek to tak wyjdzie. Gdyby go nie wyodrębniać to wyszłoby pewnie 0. Trzeba by się dowiedzieć w swoim US-sie jakie jest ich stanowisko (cały podatek czy wyodrębniony).
Rozumiem. Dzięki bardzo-bardzo.
A jeszcze jedno pytanie. Czy w przypadku 23latki z przychodem holenderskim (z uwzględnieniem diet) 37375 zl wpisać go tylko do PIT 36, poz 61, a co z ZG? Nie wypełniać w ogóle? Czy wpisać zera? Bo, jak zrozumiałam, w ZG tylko powyżej limitu?
A jeszcze jedno pytanie. Czy w przypadku 23latki z przychodem holenderskim (z uwzględnieniem diet) 37375 zl wpisać go tylko do PIT 36, poz 61, a co z ZG? Nie wypełniać w ogóle? Czy wpisać zera? Bo, jak zrozumiałam, w ZG tylko powyżej limitu?
W zasadzie powinno się w ZG wpisać kwotę bez odliczania diet i podatek i ten dochód w PIT-36 poz. 61. Natomiast program przenosi kwotę przychodu do poz. 67 i tu jest problem bo rozliczając np w e-pity tego nie ma (nie przenosi do poz. 67 tylko 61.
Oczywiście jeśli przychód powyżej limitu to w ZG cały a w 36 w poz. 61 do limitu, poz. 67 nadwyżkę powyżej limit.
Oczywiście jeśli przychód powyżej limitu to w ZG cały a w 36 w poz. 61 do limitu, poz. 67 nadwyżkę powyżej limit.
O, bez diet? Dzięki. Tak mi też coś świtało... To ich nie uwzględnię. Będzie więc około 40 tys. Czyli w ZG zera?